طراحی، ساخت و ارزیابی دستگاه مخلوط کن پدالی دو محوره مداوم کود

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های مکانیک ماشین های کشاورزی، دوره: 11، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MAM-11-3_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 143
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد غریبی خراجی

گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران

محمد حسین کیانمهر

گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران

علی ماشاءاله کرمانی

گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران

اکبر عرب حسینی

گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران

بهزاد آزادگان

گروه مهندسی آبیاری، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

یکی از راه های افزایش تولید و بهره وری محصولات کشاورزی، تغذیه ی مناسب گیاهان است که منجر به افزایش تولید در واحد سطح می گردد.کودهای شیمیایی و کمپوست به تنهایی نمی توانند احتیاج گیاهان را تامین کنند. بنابراین لازم است که این دو نوع کود به نسبت مشخصی با هم مخلوط شوند. مشکل عمده جهت اختلاط کود کمپوست و کودهای شیمیایی، کنترل نسبت اختلاط آن ها در مخلوط کردن می باشد. در این تحقیق دستگاه مخلوط کن پدالی دو محوره جهت اختلاط مناسب کود کمپوست و کود شیمیایی اوره طراحی و ساخته شده است. دستگاه ساخته شده شامل الکتروموتور با توان ۱/۵ کیلووات، شاسی، پدال و مکانیزم چرخ زنجیر می باشد. آزمایش های ارزیابی عملکرد در سه سطح سرعت دورانی محورها ۲۰، ۴۰ و ۶۰ دور در دقیقه، سه سطح طول مسیر اختلاط ۷۲، ۱۰۸ و ۱۴۴ سانتی متر، و دو سطح زاویه پدال های ۴۵ و ۶۰ درجه با محور دوار در سه تکرار تحت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک کاملا تصادفی انجام گرفت. نتایج حاصل از تجزیه واریانس اثر عوامل مستقل بر روی نسبت اوره به کمپوست نشان داد که سرعت دورانی محورها، زاویه پدال ها و طول اختلاط در سطح ۱و ۵ درصد معنی دار بود. همچنین نتایج مقایسه میانگین اثر تیمارهای اعمال شده نشان داد زاویه پدال ۴۵ درجه، سرعت دورانی ۴۰ دور در دقیقه و طول اختلاط ۱۰۸ سانتی متر بهترین عملکرد را داشت.

کلیدواژه ها

مخلوط کن, کود اوره, پدال, کود کمپوست, درجه اختلاط

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.