بررسی حقوقی جایگاه ارزهای تجاری در نظام حقوقی ایران
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و علوم قضایی
- کد COI اختصاصی: IJCONF12_042
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 495
نویسندگان
کارشناس ارشد رشته حقوق خصوصی، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران، ایران،
چکیده
تجارت در عصر کنونی از مرزها عبور کرده و پا به عرصه جهانی گذاشته است. در این میان وجودواسطههای زیاد از جمله نهادهای بین المللی باعث افزایش مشکلات در انجام معاملات جهانی گردیدهاست. به همین علت پول مجازی ایجاد گردید تا دست واسطه ها را در این میان کوتاه کرده و در روابطپولی و تجاری تسهیل ایجاد کند. تبادلات پولی و بانکی سنتی، از طریق واسطه هایی مانند بانکها،قابلیت انجام دارند. به صورت معمول جهت خرید آنلاین از یک سایت خارجی یا داخلی، به کارت بانکی ورمز دومی نیاز داریم که از سوی بانک افتتاح کننده حساب در اختیار مشتری قرار می گیرد. اما با رواجمبادلات پولی اینترنتی، جایگاه ارز دیجیتال و پول مجازی در بسیاری از کشورها، مشخص شده و قانوناستفاده از بیت کوین و سایر ارزهای مجازی در کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا، کره جنوبی،آلمان، چین، ژاپن و هندوستان، به تصویب رسید. پول مجازی با توجه به گسترش آن در دنیا و یکی ازانواع آن به نام بیت کوین توانسته نظام های مالی دنیا را تحت تاثیر قرار دهد. امروزه حدود ۶۳۰ پولمجازی منتشر شده در دنیا وجود دارد که مهمترین آنها بیت کوین است. در تحقیق حاضر با توجه بهاینکه به صورت کتابخانه ای تشریح شده است به بررسی مهم ترین ویژگی های پول های مجازی کهعبارتند از غیرقانونمند بودن، همتا به همتا بودن، بر پایه شبکه بودن، کالا بودن، دارایی داشتن، سرعتانتقال بالا، هزینه انتقال پایین، داشتن معاهدات پیشرفته ریاضی، کیف پول الکترونیکی، غیرمتمرکزبودن، بدون پشتوانه بودن، رمزنگاری پیشرفته و ... است. هدف از نگارش مقاله حاضر معرفی عاملی بهعنوان پول مجازی که باعث به وجود آمدن جرائمی نظیر کلان برداری و پولشویی اینترنتی نیز شده اند وعمده موارد استفاده از آنها در شبکه های مجازی و جوامع مجازی می باشد، برای نمونه در کشورما درحال حاضر سایت هایی وجود دارند که اقدام به خرید و فروش پول مجازی بیت کوین می کنند. حال باتوجه به این مسئله خلاء قانونی وجود دارد و این هم به دلیل رواج جرم پولشویی خرید و فروش پولمجازی در ایران ممنوع است که مورد بررسی قرار می دهیم و یافته ها و پیشنهاداتی در رابطه با حلچالش ها ارایه خواهد گردیدکلیدواژه ها
ارز تجاری، اصول اخلاقی، امنیت بانکداری اسلامی، بیت کوین، پولشوییاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.