تحلیل و بررسی ضمانت اجرای مدنی علائم تجاری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات حقوقی و علوم قضایی
  • کد COI اختصاصی: IJCONF12_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود جوانی

کارشناس ارشد رشته حقوق خصوصی، دانشکده حقوق، الهیات و علوم سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سقز، کردستان، ایران.

چکیده

یکی از مهم ترین مسایلی که در علم حقوق علی الخصوص درحقوق مالکیت فکری مورد بحث و بررسیقرار می گیرد، بحث ضمانت اجرا باشد . به طوری که وجود ضمانت اجرا برای هر قاعده حقوقی می تواندمتمایزکننده قاعده حقوقی از قاعده اخلاقی باشد و حتی به جرئت میتوان گفت که قاعده ای که فاقدضمانت اجرا باشد را نمی توان قاعده حقوقی تلقی کرد. در تعریف ضمانت اجرا میتوان گفت که ضمانتاجرا، عکس العمل قانون گذار در برابر نقض یک قاعده، قانونی و لازم الاجرا می باشد. یکی از مهم ترینضمانت اجراهای موجود در قوانین حقوقی، ضمانت اجراهای مدنی (الزام به جبران خسارت) و اقداماتتامینی یا اقدامات موقت و احتیاطی است که خود به چند دسته تقسیم می شود: اقدامات موقتی واحتیاطی قبل از نقض حق، حین نقض حق و بعد از نقض حق که هر کدام از این تضمین ها در حقوقمالکیت های صنعتی می تواند به نحوی خاص جلوه گر شده و مانع نقض حق صاحب علامت گردد. دراین مقاله علامت تجاری که به عنوان یکی از مصادیق و زیر مجموعه های مالکیت فکری همانند سایرحقوق متعلق به اشخاص حقیقی و حقوقی نقش مهمی در اعمال حق مالکانه و در تجارت داخلی و بینالمللی ایفاء می کند، مورد مطالعه قرار گرفت. هدف از شناخت ضرورت حمایت از حقوق علائم تجاریاین نکته ی مهم است که علامت تجاری همان ابزار انتقال حسن شهرت و تصویر تجارییک پدیدآورندهیانحصاری به عنوان تولیدکننده برای مصرف کننده می باشد؛ و نقض حقوق این مالکین موجب بیاعتباری تجاری و از بین رفتن ارزش اقتصادی کالا یا خدمات آنها می گردد. باید گفت حفاظت ازخصیصه تمایز بخشی و منحصر به فرد بودن یک علامت تجاری و جلوگیری از تضعیف آن نیازمندحمایت نظام حقوقی مدرنی است که قوانین آن با رشد صنعتی دنیا به روز رسانی گردد که متاسفانه درایران ساده ترین شکل از تدوین مقررات در این زمینه نادیده گرفته شده و با کاستی های بسیاری درمواجهه با ناقضین و نحوه جبران خسارات رو به رو هستیم.

کلیدواژه ها

انفساخ قرارداد، نظام حقوقی، علامت تجاری، جبران خسارات، قوانین حقوقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.