مقایسه مخازن معمولی و شکافدار از لحاظ میزان تولید، بهره بری و بازیافت نهایی ، با نگاه ویژه به مخازن شکافدار

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی
  • کد COI اختصاصی: ICOGPP01_265
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2750
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید مودت نیا

کارشناسی ارشد مهندسی حفاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه

فرشید مدنی فر

کارشناسی ارشد مهندسی حفاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه

بهرام حبیب نیا

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعت نفت

چکیده

مخازن را می توان از جهات گوناگونی تقسیم بندی کرد یکی از این تقسیم بندیها می تواند بر مبنای وجود شکاف درمخازن و یا عدم وجود آن باشد بر این اساس می توان مخازن را به 2 دسته کلی تقسیم کرد مخازن معمولی (فاقدشکاف) و مخازن شکافدار تفاوتهای مخازن شکافدار و معمولی آنچنان زیاد هستند که رفتار یک مخزن شکافدار به ندرت با رفتار یک مخزن معمولی تطابق دارد. با توجه به اینکه بیشتر مخازن شکافدار هستند، بررسی این نوع مخازن ضروریبه نظر می رسد این تفاوتها از دو منظر ساختار و مکانیزم ها ی تولید هیدرکربون در مخزن قابل بررسی هستند در این جا بر آن هستیم تا یک مقایسه میان دو مخزن از لحاظ میزان تولید ، بهره بری و بازیافت نهایی انجام دهیم برای اینکهاین قیاس را انجام دهیم ابتدا به بررسی ساختار مخازن می پردازیم و در مرحله بعد مکانیزم های تولید هر یک از مخاز ن معمولی و شکافدار را بررسی می کنیم. مکانیزم ها تولید از مخازن معمولی: تولید از طریق نیروی گاز محلول، تولید از طریق کلاهک گازی، تولید از طریق سفره آبی و تولید از طریق نیروی گراویتی. مکانیزم های تولید از مخازن شکافدار:تولید از طریق پدیده همرفت ، تولید از طریق پدیده نفوذ ، تولید از طریق گاز محلول، تولید از طریق ریزش ثقلی و جذب( آشام)و تولید از طریق فرآیند بلوک به بلوک. البته باید این نکته را هم بیان کرد که تولید از مخازن شکافدار معایبی هم دارد که با بیان این معایب می توان قیاس کاملی در مورد تولید ، بهره وری و بازیافت نهایی مخازن معمولی و شکافدار انجام داد

کلیدواژه ها

مخزن شکافدار – مکانیزم تولید- بازیافت- نیروی گراویتی- ریزش ثقلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.