بررسی شیوه های نوین تکمیل چاه و مقایسه آن ها با روش مرسوم

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی
  • کد COI اختصاصی: ICOGPP01_249
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4031
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمرتضی میرعباسی

دانشجوی کارشناسی مهندسی نفت

سیدحمیدرضا یوسفی

دانشجوی کارشناسی مهندس ینفت

محمود مویدی

کارشناسارشد مهندسی مخازن هیدروکربوری)

چکیده

پس از عملیات حفاری یک چاه، یکی از مهمترین دغدغه های تیم مهندسی نفت، عملیات تکمیل چاه میباشد. گر چه جهت تکمیل چاه روش های بسیار متنوعی وجود دارد، اما همواره باید متناسب با ویژگیهای مخزن، شرایط عملیاتی چاه وملاحظات فنی و اقتصادی، کارآمدترین روش را به منظور بیشینه کردن دبی تولیدی و به حداقل رساندن هزینه های سرمایهای و عملیاتی انتخاب نمود. در این مقاله ضمن معرفی سه روش تکمیل در چاه های گازی، جنبه های فنی و اقتصادی آن ها مورد بررسی قرار گرفته است. این روشها عبارت اند از: تکمیل چاه به روشMonoBore با استفاده از لوله مغزی 7 اینچی، روشBig Boreو روشOptimized Big Bore نتایج یررسی نشان میدهد حفر چاههای با قطر بیشتر، در مقایسه با طراحی پیشین تکمیل چاه به روش هزینه های توسعه میدان را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. از این رو جهت دست یابی به عملیات تکمیل چاه ایمن، کارآمد و قابل اعتماد، می توان از روشهای نوین و پیشرفته تکمیل چاه، که کارآمدتر از روشهای مرسوم اند استفاده نمود. در حقیقت بهینه نمودن چاههای با قطر بیشتر میتواند به عنوان گزینهای مناسب جهت تکمیل چاههای گازی مطرح شودMonoBore 7 اینچی، به دلیل نرخ تولیدی بالاتر و نیاز به حفر تعداد چاه های کمتر،

کلیدواژه ها

تکمیل چاه گازی Optimized Big Bore - Big Bore - MonoBore

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.