نفوذ، تبلیغ و گسترش تمدن اسلامی در ملل مختلف از طریق فرهنگ زبان فارسی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه زبان و فرهنگ ملل، دوره: 4، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_LCN-4-7_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی نجفی

کارشناس پژوهش مجتمع آموزش عالی زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی، جامعه المصطفی(ص) العالمیه

چکیده

تمدن اسلامی تاثیر زیاد و متفاوتی بر جهان داشته است. اگر علوم اسلامی نمی بود، جریان تحول علم در جهان، بسیار متفاوت از آنچه اکنون هست می بود و این مهم، بخصوص از طریق فرهنگ و زبان فارسی بیشتر نمود دارد. این مقاله ضمن بررسی تمدن اسلامی به این مسیله می پردازد که آیا فرهنگ زبان فارسی که به فرموده رهبر انقلاب «هویت ملی ما به زبان و خط ماست» در ملل مختلف تاثیرگذار بوده است، محققان زیادی در این زمینه به پژوهش پرداختند؛ بسیاری فرهنگ زبان فارسی را دستخوش تغییرات و سوغات غرب شده و در بعضی مقالات زبان فارسی را محکوم به آمیزش و دادوستدهایی با دیگر زبان ها دانسته اند. قطعیت تولید علم در تمدن اسلامی ثابت می کند مسلمانان دستآوردهای ناب تمدن های پیشین را با آموزه های اسلامی درهم آمیختند و ضمن پیش رفت های علمی چشم گیر، مبنایی برای ایجاد تمدن اروپا وغرب شدند. در این مقاله نگارنده با استفاده از منابع کتابخانه ای و از طریق مطالعه آثار محققان، تاثیرگذاری فرهنگ و زبان فارسی را در ملل مختلف بیان می دارد.

کلیدواژه ها

نفوذ, تبلیغ, تمدن اسلامی, فرهنگ, زبان فارسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.