رویکرد اسناد بین المللی به اشتغال زنان و نهاد خانواده

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تحولات قانونگذاری در زمینه استحکام خانواده و مدیریت اختلافات
  • کد COI اختصاصی: IDFSDM01_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 280
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیما هاشم پور وزوانی

دانشجوی دکتری حقوق بین الملل، دانشگاه آزاد دامغان، دامغان

حسام مختاری

فوق لیسانس حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد علوم تحقیقات، تهران

چکیده

امروزه یکی از مسائل مهم و مورد توجه جوامع بین المللی حفظ و رعایت حقوق زنان، مراعات تساوی حقوق زن و مرد است. موضوع احقاق حقوق زنان و اشتغال آنها در دهه های اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفته است؛ آنان تلاش نمودند با وضع قواعد و ضوابطی در قالب اعلامیه، کنوانسیون و بیانیه، انواع ظلمها، تبعیض و نابرابری های موجود را ممنوع و تساوی را برقرار نمایند. بنابراین این مقاله بر آن است تا به بررسی سیاست های اشتغال زنان در اسناد بین الملل بپردازد. لذا در این راه به عملکرد سازمان بین المللی کار و سازمان ملل متحد در قلمرو اشتغال زنان و حمایت های حقوقی و بین المللی آن از طریق تهیه و تنظیم اسناد و معاهدات بین المللی و برگزاری کنفرانس های بین المللی حقوق بشر پرداخته است. این تحقیق به روش توصیفی و تحلیلی انجام شده و شیوه جمع آوری و تدوین آن به روش تحقیق کتابخانه ای است که با استفاده از اسناد و مدارک قوانین ملی، کنوانسیون ها، سازمان ملل متحد، سازمان بین المللی کار، کتب، مقالات و غیره است. نتایج بدست آمده نشان می دهد هر چند در قوانین و اسناد بین المللی ، تساوی حقوق زن و مرد به رسمیت شناخته شده اما عوامل فرهنگی و سنت های حاکم بر جامعه، که مرد را نان آور و محور اقتصاد خانواده می داند طبیعتا اولویت اشتغال را به ویژه در شرایط رکود اقتصادی به مردان می دهد. در ضمن شرایط فیزیکی زن و انجام تکالیف مادری سبب شده که نوع اشتغال و شرایط کاری و برخوداری از حقوق و تکالیف ناشی از آن که در قوانین و اسناد بین المللی موکد شده است.

کلیدواژه ها

سیاست های اشتغال، نهاد خانواده ، اشتغال زنان، اسناد بین المللی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.