قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱،جایگاه و ارزش واقعی مشاوره قبل از ازدواج در کاهش اختلافات خانوادگی و طلاق
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: اولین همایش ملی تحولات قانونگذاری در زمینه استحکام خانواده و مدیریت اختلافات
- کد COI اختصاصی: IDFSDM01_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 574
نویسندگان
دانشجوی ارشد حقوق مالی اقتصادی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان
چکیده
با بررسی سر گذشت قانون حمایت خانواده دیدیم که این قانون تا کنون ۳ بار تغییر را به چشم خود دیده است. قانون مصوب ۱۳۹۱ سومین تجربه تغییر قانون در این زمینه است و هدف قانوگذار از وضع آن ، نظم بخشیدن به دعاوی زوجین و امور خانوادگی است.بیشترین بخش این قانون به مقررات شکلی ارتباط دارد مواردی مانند صلاحیتها و پیش بینی مراکز مشاوره.این قانون نیز نواقصی دارد. مثلا کمتر به موارد ماهوی پرداخته و بیشتر موارد شکلی را بیان نموده. در همین اندک موارد ماهوی نیز موارد شکلی مشهود است. با وجود تغییر در این قانون ، تحول چشمگیری در روند کاهش اختلافات خانوادگی نداشته بلکه همچنن روند افزایشی به ویژه در شهرها و کلان شهرها نسبت به روستا و شهرهای کم جمعیت را شاهد بوده ایم.این مقاله با روش کتابخانه ای تدوین شده راه و چاره را در دادن ارزش و اعتبار به جایگاه مشاوره قبل از ازدواج و الزامی نمودن آن و همچنین ارائه گواهی مربوطه برای ثبت این مهم و جلوگیری از ثبت ازدواج حتی در صورت اقرار به داشتن توافق زوجین و استفاده از گروه مشاوره با عدد فرد به جای یک مشاور و همچنین تشکیل سمینار و نشست های محلی ، منطقه ای ، ملی و فراملی بصورت دوره ای برای تبادل تجربیات مشاورین معرفی نمود .مشاوره قبل از ازدواج را کمکی به زن و مرد دانست تا با شناخت و تفاهم بیشتر از همدیگر زندگی مشترک را شروع کنند.چنانچه هیچگونه وجه مشترکی و تفاهمی نداشتند ، بهتر دید که اصلا چنین زدگی مشترکی تشکیل نگردد و پیشگیری از بروز اختلاف را بسیار بهتر از سعی در صلح و سازش از طریق مشاوره پیش از ازدواج داست و از آن راهی برای پیشگیری از تبعات اختلافات خانوادگی و جدایی مانند فرزندان طلاق نام برد.کلیدواژه ها
مشاوره قبل از ازدواج، اختلافات خانوادگی،طلاق، فرزندان طلاقمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.