قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱،جایگاه و ارزش واقعی مشاوره قبل از ازدواج در کاهش اختلافات خانوادگی و طلاق

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تحولات قانونگذاری در زمینه استحکام خانواده و مدیریت اختلافات
  • کد COI اختصاصی: IDFSDM01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 574
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسمعیل فیروزی

دانشجوی ارشد حقوق مالی اقتصادی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

چکیده

با بررسی سر گذشت قانون حمایت خانواده دیدیم که این قانون تا کنون ۳ بار تغییر را به چشم خود دیده است. قانون مصوب ۱۳۹۱ سومین تجربه تغییر قانون در این زمینه است و هدف قانوگذار از وضع آن ، نظم بخشیدن به دعاوی زوجین و امور خانوادگی است.بیشترین بخش این قانون به مقررات شکلی ارتباط دارد مواردی مانند صلاحیتها و پیش بینی مراکز مشاوره.این قانون نیز نواقصی دارد. مثلا کمتر به موارد ماهوی پرداخته و بیشتر موارد شکلی را بیان نموده. در همین اندک موارد ماهوی نیز موارد شکلی مشهود است. با وجود تغییر در این قانون ، تحول چشمگیری در روند کاهش اختلافات خانوادگی نداشته بلکه همچنن روند افزایشی به ویژه در شهرها و کلان شهرها نسبت به روستا و شهرهای کم جمعیت را شاهد بوده ایم.این مقاله با روش کتابخانه ای تدوین شده راه و چاره را در دادن ارزش و اعتبار به جایگاه مشاوره قبل از ازدواج و الزامی نمودن آن و همچنین ارائه گواهی مربوطه برای ثبت این مهم و جلوگیری از ثبت ازدواج حتی در صورت اقرار به داشتن توافق زوجین و استفاده از گروه مشاوره با عدد فرد به جای یک مشاور و همچنین تشکیل سمینار و نشست های محلی ، منطقه ای ، ملی و فراملی بصورت دوره ای برای تبادل تجربیات مشاورین معرفی نمود .مشاوره قبل از ازدواج را کمکی به زن و مرد دانست تا با شناخت و تفاهم بیشتر از همدیگر زندگی مشترک را شروع کنند.چنانچه هیچگونه وجه مشترکی و تفاهمی نداشتند ، بهتر دید که اصلا چنین زدگی مشترکی تشکیل نگردد و پیشگیری از بروز اختلاف را بسیار بهتر از سعی در صلح و سازش از طریق مشاوره پیش از ازدواج داست و از آن راهی برای پیشگیری از تبعات اختلافات خانوادگی و جدایی مانند فرزندان طلاق نام برد.

کلیدواژه ها

مشاوره قبل از ازدواج، اختلافات خانوادگی،طلاق، فرزندان طلاق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.