تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی بر مقدار پروتئین KIF۵B بافت عضله نعلی و بازکننده طویل انگشتان موش های بزرگ آزمایشگاهی نر سالمند

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دانشور پزشکی (نشریه پژوهشی پایه و بالینی)، دوره: 30، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_DMED-30-5_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی صادق قمی

گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران، ایران

مجید کاشف

گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران، ایران

مجتبی صالح پور

گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران، ایران

فریبا خداقلی

مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: کاهش موتورپروتئین های موثر در انتقال آکسوپلاسمی به عنوان یک دلیل احتمالی در بروز سارکوپنیا مطرح می شود. هدف پژوهش حاضر، تعیین تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی بر مقدار پروتئین KIF۵B بافت عضله نعلی و بازکننده طویل انگشتان در موش های بزرگ آزمایشگاهی نر سالمند بود.مواد و روش ها: تعداد ۱۸ سر موش نر سالمند و جوان به طور تصادفی در ۳ گروه تمرین مقاومتی سالمند، شم تمرین سالمند و شم تمرین جوان تقسیم شدند. گروه تمرین مقاومتی سالمند برای هشت هفته، هر هفته ۴ روز، به بالا رفتن از نردبان یک متری با یک نوبت و ۸ تکرار و با فاصله استراحتی ۲ دقیقه بین تکرار ها پرداختند. برای اندازه گیری مقدار پروتئین KIF۵B از روش الایزا، برای اندازه گیری وزن نسبی عضلات از ترازوی وزن کشی و برای آزمون فرضیه ها از آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی در سطح ۰۵/۰> p استفاده شد.نتایج: به دنبال سالمندی مقدار پروتئین KIF۵B، در عضله نعلی و بازکننده طویل انگشتان در مقایسه با گروه شم جوان به طور معناداری کاهش یافت. هشت هفته تمرین مقاومتی باعث افزایش معنادار مقدار پروتئین KIF۵B در عضله نعلی و بازکننده طویل انگشتان نسبت به گروه شم تمرین سالمند شد. وزن نسبی هر دو عضله در گروه تمرین مقاومتی نسبت به شم تمرین سالمند افزایش معنادار داشت.نتیجه گیری: هشت هفته تمرین مقاومتی باعث افزایش مقدار پروتئین KIF۵B در عضله نعلی و بازکننده طویل انگشتان و همچنین هایپرتروفی آن ها در موش های بزرگ آزمایشگاهی نر سالمند می شود.

کلیدواژه ها

تمرین مقاومتی, KIF۵B, عضله نعلی, عضله بازکننده طویل انگشتان, موش بزرگ آزمایشگاهی سالمند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.