بررسی تاثیر نتیجه مثبت تست PCR کووید در مادر باردار بدون علامت بر وزن و آپگار نوزاد پس از تولد

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 25، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-25-11_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه خلیقی

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش جامعه نگر، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

فریبا فهامی

استادیار گروه مامایی و بهداشت باروری، مرکز تحقیقات علوم باروری و سلامت جنسی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

معصومه پیرهادی

مربی گروه مامایی و بهداشت باروری، مرکز تحقیقات علوم باروری و سلامت جنسی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

چکیده

مقدمه: با توجه به نبود اطلاعات درباره تاثیر بیماری کووید-۱۹ بر بارداری و افزایش عوارض جانبی آن برای مادران باردار و جنین ایشان، بررسی تاثیر این بیماری بر بارداری و نوزاد اهمیت دارد، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر نتایج مثبت تست PCR مادران باردار بر وزن و آپگار نوزادان انجام شد. روش کار: در این مطالعه تحلیلی (کوهورت گذشته نگر) نمونه­ گیری به روش سرشماری از طریق بررسی پرونده­های ۹۸ مادر با استفاده از سامانه سیب، که تحت پوشش مراکز خدمات بهداشتی و درمانی واقع در استان اصفهان بودند و بین فروردین ۱۳۹۹ تا شهریور سال ۱۴۰۰ زایمان کرده بودند، انجام شد. نتایج به دست آمده از مقایسه دو گروه مادران بر اساس نتیجه تست PCR، با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۸) و آزمون تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: از بین پرونده­ های مورد بررسی، ۵۰ مورد (۵۱%) تست PCR مثبت و ۴۸ مورد (۴۹%) تست PCR منفی داشتند. ۹۹% از نوزادان متولد شده در این بررسی دارای نمره آپگار بیشتر یا مساوی ۷ بودند. بر اساس نتایج آزمون تی مستقل، بین نمره آپگار دقیقه ۱ (۷۱۴/۰=p) و دقیقه ۵ (۵۸۰/۰=p) نوزادان مادران دو گروه PCR+ و - PCRاختلاف آماری معناداری مشاهده نشد. همچنین بر اساس نتایج آزمون تی مستقل، بین وزن نوزادان در مادران دو گروه اختلاف آماری معناداری مشاهده نشد (۱۱۲/۰=p). نتیجه­ گیری: نتیجه مثبت تست PCR ارتباط معناداری با وزن و نمره آپگار دقیقه ۱ و ۵ نوزاد ندارد. تحقیقات در مورد اثرات عفونت COVID-۱۹ در دوران بارداری همچنان در حال تکمیل و به روزرسانی است. تحقیقات بیشتر با تعداد نمونه­ های بالاتر می­ تواند عوارض احتمالی این بیماری را بهتر نشان دهد.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: تست PCR, زنان باردار, نمره آپگار, وزن زمان تولد, COVID-۱۹

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.