پتانسیلسنجی تولید متانول از گازهای همراه نفت ارسالی به مشعل

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی
  • کد COI اختصاصی: ICOGPP01_182
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1463
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم خدابنده جهرمی

فارغ التحصیل مهندسی سیستمهای انرژی از دانشگاه صنعتی شریف

سورنا ستاری

هیئت علمی پژوهشکده علوم و فناوری انرژی شریف

چکیده

با توجه به اینکه سالانه مقدار بسیار زیادی گاز همراه نفت در چاه های ایران سوزانده می شود. این مقاله راهکاری را برای بازیابی این گاز های سوزانده شده پیشنهاد میدهد. گازهای ارسالی به فلر در ابتدا فرآوریشده و به واحد کوچک تولید متانول فرستاده می شود. بوسیله احتراق مواد زائد سمی، قابل اشتعال و خورنده به مواد بیخطر و دارای مشکلات زیست محیطی کمتر تبدیل میشوند. این عمل علاوه بر ایجاد مشکلاتزیست محیطی (که جدیترین مسئله ناشی از سوزاندن گازها میباشد)، منابع اقتصادی را نیز هدر میدهد. لذا برای حل این مسئله، راههای کاهش احتراق گاز مورد بررسی قرار گرفت . سیستم بازیافت گازهای مشعل وتبدیل آنها به محصولات پتروشیمی مثل متانول یکی از این راهها است که در این مقاله به آن پردا خته شده - است. در این سیستم گازهای ارسالی به مشعل به واحد تولید متانول هدایت شده و به متانول تبدیل می شود .برای این منظور در ابتدا واحد تولید متانول در نرمافزار اسپن پلاس طراحی شد و سپس آنالیز پینچ روی سیستم مذکور انجام شد. که انجام این آنالیز باعث ایجاد صرفهجویی 94/5 درصدی در یوتیلیتی گرم و 25 درصدی در یوتیلیتی سرد شد. دوره بازگشت سرمایه برای این سیستم قبل از اعمال آنالیز پینچ برای قیمت فروش متانول برابر 300 دلار و قیمت گاز ورودی 2 سنت برابر 3سال برآورد شد که بعد از آنالیز پینچ این دورهبا در نظر گرفتن همین قیمتها به 4 ماه کاهش یافت. با نصب این سیستم هدف اولیه آن یعنی کاهش انتشارآلایندههای هوا تا حد زیادی برآورده خواهد شد و امید است با توجه به بحث اجرای قرارداد کیوتو در ایران، بازیافت گازهای مشعل از اهمیت بیش از پیش برخوردار گردد

کلیدواژه ها

گازهای فلر- تولید متانول- آنالیز پینچ- آنالیز اکسرژی- دوره بازگشت سرمایه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.