بررسی برنامه درسی زبان تخصصی دانشکده پزشکی رفسنجان از دیدگاه دانشجویان در سال ۱۴۰۰: یک مطالعه توصیفی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، دوره: 21، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_RUMS-21-8_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا فاتحی

rafsanjan university

حسن احمدی نیا

rafsanjan university

حمید حکیمی

rafsanjan university

محسن رضائیان

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

چکیده

زمینه و هدف: ضرورت نیاز به استفاده از زبان انگلیسی آن را به فرصتی برای تدریس در محیط حرفه ای و آکادمیک تبدیل کرده است. زبان انگلیسی برای اهداف ویژه شامل آموزش زبان انگلیسی برای افرادی است که زبان را برای مقاصدی همچون تحصیل در محیط آکادمیک و یا شغل خود نیاز دارند. مطالعه حاضر با هدف تعیین برنامه درسی زبان تخصصی دانشکده پزشکی انجام شد. مواد و روش­ها: در این مطالعه توصیفی، ۳۰۱ نفر از دانشجویان مقاطع مختلف رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال ۱۴۰۰، پرسش نامه ۱۹ سوالی شامل چهار بعد اهداف ویژه، محتوای کتاب های درسی، استفاده از فناوری های نوین در کلاس های زبان تخصصی و روش ارزیابی واحد درسی را تکمیل نمودند. داده­ها با استفاده از آزمون­های آماری t مستقل، تحلیل واریانس یک­طرفه و همبستگی Pearson مورد بررسی قرار گرفتند. یافته­ها: ۱۷۵ نفر (۵۸ درصد) از دانشجویان مورد بررسی مرد و ۱۲۶ نفر (۰/۴۲ درصد) زن بودند. میانگین و انحراف­معیار سن دانشجویان، ۹۹/۱±۶۸/۲۳ سال بود. ارتباط سن با همه ابعاد برنامه درسی به جز محتوا، معنی­دار و معکوس بود (۰۵/۰> p). دانشجویان در زمینه بعد اهداف ویژه، در سه مقطع تحصیلی (فیزیوپاتولوژی، استاجری و اینترنی)، از لحاظ فناوری (۰۰۱/۰> p)، ارزیابی (۰۰۱/۰=p) و نمره کل (۰۰۱/۰> p) تفاوت معنی داری با هم داشتند. نتیجه گیری: دانشجویان از تعداد واحدهای درس زبان تخصصی، برگزاری کلاس ها در صبح، تناسب تمرین های کتب و آزمون های چندگزینه ای رضایت داشته و از در نظر گرفتن صرف نمره پایان ترم و عدم وجود مطالعات موردی در کتب درسی ناراضی بودند. بنابراین، نیازسنجی و ارزیابی مداوم دانشجویان جهت آموزش بهتر لازم می­باشد. واژه­های کلیدی: برنامه درسی، زبان تخصصی، دانشجو، پزشکی، رفسنجان  

کلیدواژه ها

Curriculum, Specialized Language, Student, Medicine, Rafsanjan, برنامه درسی, زبان تخصصی, دانشجو, پزشکی, رفسنجان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.