خالص سازی و تعیین ویژگی های بیوشیمیایی آنزیم گلوتاتیون اس- ترنسفراز از پسیل معمولی پسته (Agonoscena pistaciae Burckhardt and Lauterer (Hemiptera: Psyllidae

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نامه انجمن حشره شناسی ایران، دوره: 38، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JESI-38-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 209
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما زندوکیلی

گروه گیاه پزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

نرگس معماری زاده

بخش تحقیقات آفت کش ها، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

محمد قدمیاری

گروه گیاه پزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

علی علیزاده

گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر رفسنجان

رضا حسن ساجدی

گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

آنزیم گلوتاتیون اس- ترنسفراز (GST) از حشرات بالغ پسیل پسته، Agonoscena pistaciae Burckhardt and Lauterer به واسطه رسوب گذاری سولفات آمونیوم و کروماتوگرافی میل ترکیبی با بکارگیری ستون Glutathione Sepharose ۴B جداسازی و خالص شد. آنزیم خالص شده بصورت تک باند درSDS-PAGE  ظاهر شد و وزن مولکولی آنزیم ۴/۲۸ کیلو دالتون تخمین زده شد. آنزیم از پسیل پسته به صورت ۲۷/۳۹ برابر و با درصد بازیابی  ۳۷/۱۲ خالص سازی شد و آنزیم خالص شده، فعالیت ویژه ۰۸/۳۰ U mg-۱ protein نشان داد. دما و pH بهینه فعالیت آنزیم به ترتیب ۳۰ درجه سلسیوس و ۹ به دست آمد. مقادیر Km  و Kcat برای سوبسترای  GSH (Glutathione) به ترتیب ۴۴/۰ mM و ۹/۱۵۲ s−۱ محاسبه شد و برای سوبسترای CDNB (۱-chloro-۲,۴-dinitrobenzene) ۳۳/۰ mM و ۷/۲۰۷ s−۱ به دست آمد. فعالیت آنزیم GST به طور کامل  با اضافه کردن EDTA، ZnCl۲  و SDSمتوقف شد، این در حالی است که CaCl۲، BaCl۲، CoCl۲، Hg۲Cl۲، MgCl۲،Urea، MnCl۲ وKCl  به طور جزئی فعالیت آنزیم را متوقف کرد. مطالعات بازدارندگی in vitro نشان داد که تمام آفت­ کش ­های شیمیایی (از جمله: ایمیداکلوپرید، استامی پراید، فوزالون و آمیتراز) بر فعالیت آنزیم خالص شده GST اثر بازدارندگی دارند. نتایج مطالعه ما با گسترش اطلاعات بیوشیمیایی آنزیم GST حاصل از پسیل معمولی پسته، به درک مکانیسم های مقاومت در این آفت کلیدی کمک می کند.

کلیدواژه ها

گلوتاتیون اس – ترنسفراز, خالص سازی, Aganosena pistaciae, اثر بازدارندگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.