به کارگیری راهبردهای فراگفتمان در مقالات علمی پژوهشی فارسی و انگلیسی؛ مطالعه هنجارهای ژانری جامعه گفتمانی در مقاله های فارسی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوفصلنامه زبان و زبان شناسی، دوره: 5، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_LSI-5-9_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 102
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا عبدی

دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

این مقاله با مقایسه نحوه به کارگیری راهبردهای فراگفتمان در مقالات علمی پژوهشی زبان فارسی و انگلیسی به بررسی این موضوع می­پردازد که آیا نویسندگان بومی زبان فارسی در نگارش مقاله علمی به زبان خود از نظر به کارگیری فراگفتمان مشابه هنجارهای جامعه گفتمانی علمی عمل می­کنند یا خیر. بررسی و مقایسه ۳۶ مقاله علمی فارسی از گویش وران بومی زبان فارسی و ۳۶ مقاله علمی انگلیسی از گویش وران بومی زبان انگلیسی (به­عنوان زبان معیار جامعه گفتمانی علمی) نشان داد که در مجموع هنجارهای گویش وران فارسی از نظر به کارگیری فراگفتمان مانند اعضای جامعه گفتمانی علمی است. بااین­وجود، در برخی راهبردهای فراگفتمان تفاوت­های قابل ملاحظه­ای مشاهده شد که به ­نظر می­رسد می­تواند در نگارش مقاله علمی به زبان انگلیسی توسط گویش وران زبان فارسی تاثیر خود را نشان دهد. 

کلیدواژه ها

فراگفتمان, جامعه گفتمانی, جامعه گفتاری, تحلیل ژانر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.