مروری بر تصفیه پساب نفتی با استفاده از سیستمهای ترکیبی غشایی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی
  • کد COI اختصاصی: ICOGPP01_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1738
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمیثم شریفی

کارشناس ارشد مهندسی شیمی از دانشگاه علم و صنعت ایران

بهمن بهزادی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه علم وصنعت ایران

چکیده

یکی از روشهای تصفیه پسابهای نفتی، فرآیندهای غشایی میباشد. روشهای غشایی علاوه بر سادگی فرآیند وهزینههای سرمایهگذاری اولیه کمتر، محصولاتی با خلوص بالا و یکسان که به کیفیت پساب ورودی وابسته نمیباشند،تولید میکنند. این مقاله با بررسی روشهای ترکیبی سیستم های غشایی مبتنی بر اولترافیلتراسیون و اسمز معکوس در تصفیه پسا بهای نفتی از حیث عملیاتی و اقتصادی، مشکلات پیش رو جهت صنعت یسازی این روش های نوین را تبیینم ینماید. با بررسی تحقیقات صورت گرفته نشان داده شد که به کاربردن سیستم غشایی اولترافیلتراسیون پیش از اسمز معکوس بهبود عملکرد غشاهای تراوایی اسمز معکوس و کاهش هزین ههای عملیاتی را در پی دارد. . همچنین در این مقاله برخی از تحقیقات مرتبط با سیستمهای ترکیبیUF/RO مورد بررسی قرار گرفته است و مشخص شده است که نتایج تحقیقات در ارتباط با سیستم های ترکیبیUF/RO جهت حذف نفت و گریس موفقیتآمیز گزارش شده است پسابهای تصفیه شده توسط این سیستم ها، به خوبی با استانداردهای تخلیه در محیطزیست که طبق آن باید غلظت روغن در پساب تصفیه شده کمتر از 10 میلی گرم بر لیتر باشد، منطبق م یباشند

کلیدواژه ها

پساب های نفتی - سیست مهای ترکیبی جداسازی - اولترافیلتراسیون - اسمز معکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.