روش های تربیت عاطفی از منظر قرآن کریم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه یافته های مدیریت آموزشی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_EMIU-1-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 411
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد احسانی

استاد دانشگاه

چکیده

قرآن کریم بزرگ ترین کتاب وحیانی است که برای تربیت انسان نازل شده و آموزه های تربیتی را جهت رشد و تکامل انسان در اختیار وی قرار داده است. پرورش جنبه های گوناگون آدمی و رشد متناسب ابعاد وجودی انسان چیزی است که او را متعادل و متوازن بارمی آورد. ازاین رو،  قرآن کریم سعی در تربیت همه ابعاد انسان داشته و روش های را برای محقق ساختن این مهم به کاربسته است. یکی از ابعاد مهم وجود انسان، بعد عاطفی اوست که قرآن کریم نسبت به تربیت آن اهتمام جدی داشته. سوال اصلی تحقیق پیش رو این است که قرآن کریم برای تربیت بعد عاطفی انسان چه روش هایی را ارئه کرده است؟ مهم ترین یافته های این تحقیق که با روش توصیفی-تحلیلی و با استناد به منابع و متون دینی انجام شده است، عبارتند از: قرآن کریم برای تربیت عاطفی انسان از روش های ایجاد و تقویت انگیزه در جهت اعطای بینش به متربیان نسبت به خدا، جهان و انسان، ایجاد انگیزه از طریق وعده و وعید و طرح سوال در باره ی موضوعات مختلف، استفاده کرده است. روش های شناختی، رفتاری و طرح سوال برای ایجاد انگیزه در جهت پرورش جنبه ی عاطفی وگرایشی انسان، از مهم ترین روش هایی است که در قرآن کریم مورد توجه قرار گرفته است. این روش ها هرکدام بعد عاطفی و انگزیشی انسان را تقویت و انگیزه ی فعالیت مثبت در جهت رسیدن به کمال واقعی و قرب الهی را در او پدید می آورند. به کاربستن روش های تربیت عاطفی در متربیان روحیه کمال خواهی و تلاش در جهت دست یابی به سعادت ابدی را برای آنان فراهم می سازد. 

کلیدواژه ها

انگیزه , تربیت , روش , شناخت , وعده , طرح سوال , عاطفه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.