بررسی روش تحلیل استاتیکی فزاینده غیرخطی مودی و کاربرد آن در ارزیابی لرزه ای ساختمانهای نامنظم در ارتفاع

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
  • کد COI اختصاصی: SEE05_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2095
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمداسماعیل حافظی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه؛ گروه مهندسی عمران؛ دانشگاه گیلان

نصرت ا... فلاح

استادیار گروه مهندسی عمران؛ دانشگاه گیلان

سعید پورزینلی

دانشیار گروه مهندسی عمران؛ دانشگاه گیلان

چکیده

به تازگی تحلیل استاتیکی فزاینده غیر خطی مودی (Modal Pushover Analysis) که با نام اختصاری MPA نیز شناخته می شود، به منظور بهبود دقت روشهای تحلیل استاتیکی غیر خطی سنتی معرفی شده است . این روش قادر است اثر مودهای بالات ر از مود اصلی را در پاسخ نهایی سازه لحاظ کند . لذا استفاده از روش MPA در ارزیابی لرزه ای ساختمانهای بلند و نامنظم می تواند از اهمیت خاصی برخوردار باشد . در این تحقیق نیازهای لرزه ای قابهای نامنظم در ارتفاع با استفاده از روش مذکور محاسبه شده و با مقادیر متناظ ر به دست آمده از روش دقیق تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی غیرخطی(NLTA) مقایسه گردیده است. در مدلهای انتخاب شده حالتهای مختلفی از نامنظمی در ارتفاع شامل نامنظمی در جرم ، نامنظمی هندسی و نامنظمی ناشی از اختلاف تراز طبقات در نظر گرفته شده است . پارامترهای اصلی مو رد مطالعه ، تغییرمکان طبقات و نسبت تغییرمکان نسبی طبقات می باشند. با بررسی عملکرد سازه های نامنظم در ارتفاع ، مشخص شد با استفاده از روشMPA می توان نتایج نزدیکی به پاسخهای حاصل از روش NLTA به دست آورد. وجود نامنظمی در ارتفاع نیز تاثیر معنا داری بر دقت روش MPA نداشت ه و به نظر می رسد این روش می تواند به عنوان ابزاری مناسب در تخمین پاسخهای لرز های ساختمانهای نامنظم در ارتفاع نیز به کار گرفته شود.

کلیدواژه ها

تحلیل استاتیکی فزاینده غیرخطی مودی، ساختمانهای نامنظم در ارتفاع، تغییرمکان طبقات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.