یک الگوریتم تخصیص منابع دو مرحله ای در رایانش ابری با استفاده از ترکیب Fuzzy-PSO

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق و الکترونیک ایران، دوره: 20، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIAE-20-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 295
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی وکیلی فرد

Department of Computer Engineering, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

امیر صحافی

Department of Computer Engineering, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

امیرمسعود رحمانی

Department of Computer Engineering, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

پیمان شیخ الحرم مشهدی

Department of Computer Engineering, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

چکیده

رایانش ابری برپایه روش پرداخت به ازای مصرف، نوع جدیدی از پردازش را برای کاربران فراهم می­ نماید تا منابع مورد نیاز برنامه­ های کاربردی و سیستم­ ها را در سطوح مختلف تخصیص دهد. از اینرو تخصیص منابع در رایانش ابری، بسیار مهم می ­باشد. در این پژوهش، الگوریتمی برای تخصیص منابع برپایه منطق فازی ارائه شده است. میزان بهره ­وری منابع، رضایت کاربران و سود فراهم­ کنندگان سرویس به عنوان پارامترهای هدف در ارزیابی این الگوریتم در نظر گرفته شده­ اند. درمرحله اول تعداد ۱۰۰ درخواست در بین ۹ ماشین فیزیکی توزیع شده ­اند و توسط الگوریتم فازی تخصیص منابع انجام شده است. ۹۵ درصد درخواست ­ها پاسخ داده شده و بهره­ وری منابع نیز ۶۱.۶۱ درصد حاصل شده است. در مرحله بعد با ترکیب الگوریتم فازی با PSO، عملیات تخصیص منابع به درخواست ­ها انجام شده است. مقایسه نتایج نشان می­ دهد که بهره­ وری ماشین ­های فیزیکی در الگوریتم ترکیبی فازی و PSO به میزان ۰.۵ درصد بهبود یافته است. همچنین در الگوریتم ترکیبی، یک درصد پاسخ­گویی به درخواست­ های کاربران ارتقاء یافته است که سود بیشتر فراهم­ کنندگان سرویس و رضایت بیشتر مشتریان را سبب می ­شود.

کلیدواژه ها

Cloud Computing, Resource Allocation, Fuzzy Logic, Particle Swarm Optimization (PSO), Resource Utilization., رایانش ابری, تخصیص منایع, منطق فازی, الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات (PSO), بهره وری منابع

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.