ارائه الگوی مدیریت تعارض کار- خانواده کارکنان غیربالینی دانشگاه علوم پزشکی ایران در دوران کرونا
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 245
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MSHS-7-3_004
تاریخ نمایه سازی: 15 دی 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: تعارضات بین خواستههای کار و خانواده به عنوان مشکلی گریزناپذیر در سازمانها و خانوادهها مطرح است. این مسئله به نوبه خود باعث به وجود آمدن فشارهای روانی در زندگی شخصی و کاری افراد میشود. هدف پژوهش حاضر ارائه الگوی مدیریت تعارض کار- خانواده کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایران در دوران کرونا بوده است.
روش پژوهش: مطالعه حاضر، مطالعه ای کیفی بوده که در سال ۱۴۰۰ انجام شده است. جامعه آماری تحقیق شامل ۱۴ تن از خبرگان موضوعی و اجرائی بود که به صورت قضاوتی- هدفمند انتخاب شدند. مدل تحلیلی پژوهش از نوع قیاسی- استقرایی و مبتنی بر روش کیفی تحلیل مضمون بود. داده ها با روش اسنادی و مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته با خبرگان دانشگاه علوم پزشکی ایران جمع آوری شد. روایی محتوی الگوی پژوهش ۸۵ درصد به دست آمد. پایایی باز آزمون ۷۰ درصد و پایایی کدگذار نیز ۸۷ درصد به دست آمد.
یافته ها: پس از طی مراحل پنج گانه تحلیل مضمون، ۶۷ مضمون پایه و ۷ مضمون فراگیر (محرک تنش زای خانوادگی (۳ مضمون)، متغیرهای شغلی حمایت گر (۱۱ مضمون)، متغیرهای تعدیل گر (۷ مضمون)، مدیریت استرس (۱۲ مضمون)، پیامد های منفی (۱۷ مضمون)، پیامد های مثبت (۲ مضمون)، محرک های تنش زای کاری (۱۵ مضمون))، احصاء و درنهایت الگوی تعارض کار- خانواده کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایران طراحی شد.
نتیجه گیری: طبق الگوی تحقیق حاضر، مدیریت تعارض کار–خانواده در دوران کرونا، نیازمند روشی جدید برای کار که مستقل تر، انعطاف پذیرتر و سازگارتر با شرایط فردی و ترجیحات کارمندان نسبت به قبل باشد، موردنیاز است. با توجه به اهمیت پیامدهای منفی تعارض کار- خانواده، معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه می تواند از الگوی ارائه شده در این پژوهش برای تهیه برنامه های آموزشی موردنیاز کارکنان، همچنین مدیریت پیامدهای منفی تعارض کار- خانواده و تدوین برنامه های حمایتی و مشاوره ای موردنیاز کارکنان در دوران کرونا استفاده کند.
کلیدواژه ها:
Work-Family conflict ، Iran University of Medical Sciences ، COVID۱۹ ، تعارض کار- خانواده ، دانشگاه علوم پزشکی ایران ، کرونا
نویسندگان
سلیمه لطیفی جلیسه
Ph.D. of Public Administration, Administrative and Recruitment Organization, Tehran, Iran
حسین صفری پلنگی
Assistant Professor, Health Promotion Research Center, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
حامد خامه چی
Ph.D. of Public Administration, School of Management, Kharazmi University Tehran, , Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :