تحلیل عوامل موثر بر عدم موفقیت سیاست های زمین و مسکن در منطقه ۲۲ تهران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه آمایش محیط، دوره: 15، شماره: 58
  • کد COI اختصاصی: JR_EBPT-15-58_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی گودرزی

(دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران)

آمنه حق زاد

(استادیار گروه جغرافیا، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران)

مهرداد رمضانی پور

(استادیار گروه جغرافیا، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران)

کیا بزرگمهر

(استادیار گروه جغرافیا، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران)

چکیده

منطقه ۲۲ تهران در سالیان اخیر همواره با چالش سیاستی زمین و مسکن روبرو بوده است و به خصوص با افزایش جمعیت و گسترش بلندسازی­ها و برج­های مسکونی و پیامدهای آن، توجه به عوامل موثر در عدم موفقیت این سیاست­ها همواره مورد توجه بوده است که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است. این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی و جامعه آماری پژوهش شامل کارشناسان و مدیران شهرداری منطقه ۲۲ تهران بود. بدین منظور از روش نمونه­گیری غیرتصادفی ساده و در دسترس استفاده شد که ۳۸ نفر در این مطالعه مشارکت داشتند. به منظور اولویت­بندی گویه­ها و شاخص­های مورد مطالعه، از میانگین رتبه­ای طیف­ لیکرت استفاده شد. آنالیز داده­ها با استفاده از نرم­افزار SPSS۲۲ انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که میزان عوارض جهت صدور پروانه ساختمانی با میانگین­ ۸۴/۳ مهم­ترین سیاست­ مداخله دولت در مدیریت شهرسازی بود. همچنین، بر اساس نظرات پاسخگویان، آشفتگی تصمیم­گیری و عدم وجود رویه مشخص به دنبال تغییر و تحولات سیاست­های زمین شهری و مسکن و نوسانات اخیر در قیمت زمین و مسکن با میانگین ۲۱/۴ مهم­ترین عامل موثر بر عدم موفقیت و کارآیی سیاست­های زمین و مسکن در منطقه ۲۲ تهران بود.  

کلیدواژه ها

سیاست, زمین شهری, مسکن, شهرداری, منطقه ۲۲ تهران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.