تحلیل عوامل موثر بر کسب و کار الکترونیک برای کارآموزان مراکز آموزش فنی و حرفهای شهرستان زهک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در مدیریت ، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NASMEA18_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 97
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیرین شهریاری

سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان سیستان و بلوچستان، آموزش فنی و حرفه ایشهرستان زابل

چکیده

اهمیتی که توسعه کسب و کار الکترونیکی در تمامی جوامع دارد و تلاشی که در راستای توسعه کاربری فناوری اطلاعات وارتباطات در اقتصاد و بازرگانی می شود، قطعا مستلزم تبیین اهداف و استراتژی های مربوطه به منظور بهره برداری موثر از اینپدیده و افزایش کارآیی و اثربخشی جریان توسعه آن است. هدف از انجام این پژوهش، تحلیل عوامل موثر بر کسب و کارالکترونیک برای کارآموزان مراکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان زهک می باشد. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از منظرروش گردآوری توصیفی پیمایشی است. به منظور جمع آوری اطلاعات مورد نظر و سنجش متغیرهای تحقیق، از پرسشنامهاستفاده شده که روایی محتوایی توسط خبرگان و پایایی آن با نرخ ناسازگاری تایید شده است. جامعه آماری تحقیق، خبرگان درحوزه کسب و کار الکترونیک و مدیران ارشد و کارشناسان سازمان آموزش فنی و حرفه ای می باشد. برای تعیین حجم نمونه تعداد۱۰ نفر از خبرگان و ۱۵۰ نفر از مدیران و کارشناسان که حداقل سه سال سابقه مدیریت ارشد در سازمان آموزش فنی و حرفه ایدارند، انتخاب شدند. از آنجائیکه هدف این تحقیق استفاده از مدل تصمیم گیری چند معیاره، جهت اولویت بندی موثرترین عاملجهت توسعه کسب و کار الکترونیک است، لذا می توان ترجیحات گروه تصمیم گیرندگان را در خصوص شاخص ها و معیارهابصورت اوزان عددی بدست آورده و نهایتا با استفاده از اوزان شاخص های موثر که از هر تصمیم گیری بدست آوردیم اولویت بندی را انجام دهیم. و برای این منظور از نرم افزار Expert choice استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان داد که عوامل زیرساختی عوامل درون سازمانی و عوامل برون سازمانی از عوامل اصلی شناسایی شده موثر بر کسب و کار الکترونیک هستند و از بین آنها، مهمترین معیار عوامل زیرساختی با ضریب ۰/۴۵۲ می باشد، سپس به ترتیب عوامل درون سازمانی با ضریب ۰/۳۴۶ و عوامل برون سازمانی ۰/۲۰۲ بود.

کلیدواژه ها

کسب و کار الکترونیک، کارآموزان، مراکز آموزش فنی و حرفه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.