تاثیر پارامترهای یک آنتن پلاسمای ناهمسانگرد بر الگوی پراکندگی و سطح مقطع راداری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه فناوری در مهندسی هوافضا، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JTAE-6-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 184
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب رحمانی

دانشکده فیزیک، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران

منیره جدیری

دانشکده فیزیک. دانشگاه کاشان. کاشان. ایران

ابراهیم حیدری سمیرمی

گروه ماده چگال، دانشکده فیزیک، دانشگاه کاشان، ایران

چکیده

در این پژوهش یک ستون پلاسما با سطح مقطع دایروی که توسط یک میدان مغناطیسی DC محوری مغناطیده شده بعنوان یک آنتن پلاسمایی مورد بررسی قرار می گیرد. سطح مقطع راداری و نقش پراکندگی امواج رادیویی فرودی به این آنتن مطالعه می گردد. آنتن پلاسمایی حاضر علاوه بر مزایایی همچون سبک بودن، نویز حرارتی کمتر در فرکانس های ماهواره ای و... نسبت به آنتن های فلزی، بدلیل ساختار ساده و سهولت در بازآرایی آن توسط مشخصه های متنوعی همچون شدت میدان مغناطیسی DC اعمالی، توزیع جریان، فشار گاز و توان الکتریکی اعمال شده به گاز که منجر به تغییر چگالی پلاسما و فرکانس سیکلوترونی آن می شود، قابلیت تنظیم پذیری بالایی برای فرکانسهای عملیات جدید دارد. چنین ویژگی هایی منجر به کنترل سطح مقطع راداری و الگوی تابشی آن می گردد. در این مقاله اثر فرکانس پلاسمایی و فرکانس سیکلوترونی آنتن پلاسما را بر روی پراکندگی امواج رادیویی با زاویه فرود و فرکانسهای مختلف بررسی می کنیم.

کلیدواژه ها

پراکندگی امواج رادیویی, آنتن پلاسمایی, پلاسمای سرد غیربرخوردی, سطح مقطع راداری, میدان مغناطیسی ثابت خارجی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.