تخمین آب مورد نیاز پیاز رقم پریماورا بر اساس روش کم آبیاری از نرمال

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: یازدهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI11_267
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد نکوآمال کرمانی

کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی ، مرکز تحقیقات کاربردی هواشناسی

حامد حسن زاده

کارشناسی ارشد باغبانی ، مرکز تحقیقات کشاورزی میناب

وحید سلامتی هرمزی

چکیده

استان هرمزگان و دشت میناب د رمنطقه خشک ساحلی ایران واقع شده است. خشکسالی های اخیر باعث شده است که منابع آب دشت به شدت رو به کاهش بگذارد . این تحقیق جهت تعیین نیاز آبی گیاه پیاز در منطقه میناب واقع در شرق استان هرمزگان صورت گرفته است . بدین منظور آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سال 1389 در مزرعه تحقیقاتی ، مرکز هواشناسی کشاورزی میناب با چهار تیمار و چهار تکرار انجام شد . تیمارهای آزمایش شامل 100 درصد آبیاری بر اساس نیاز آبی حاصل از روش پنمن مانتیس فائو ( آبیاری نرمال ) ، 85 و 70 و 55 درصد از نرمال در نظر گرفته شد. مقدار آب تجمعی در طول فصل رشد برای تیمارهای 100 و 85 و 70 و55 درصد به ترتیب 4/3 و 3/7 و 3/1 و 2/4 متر مکعب بوده است. نتایج حاصله نشان داد که آبیاری بر اساس تیمار 70 درصد باعث افزایش تعداد غدد شده است. همچنین با بررسی نتایج در کارائی مصرف آب در گیاه پیاز ، تفاوت معنی داری بین تیمارها مشاهده می شود. تیمار 55 درصد با کارائی مصرف آب ، 22/1 کیلوگرم بر متر مکعب به عنوان تیمار مطلوب شناسایی شد. در سایر صفات اندازه گیری شده ( عملکرد ، طول غده ، قطر غده و محتوی آب نسبی) تفاوت معنی داری بین صفات وجود ندارد. عملکرد تیمارهای 100 و 85 و 70 و 55 به ترتیب 35/8 و 45/9 و 38/5 و 43/6 تن در هکتار بدست آمده است . درنهایت تیمار 70 درصد از آبیاری نرمال به عنوان تیمار مطلوب شناسایی شد.

کلیدواژه ها

پیاز ، نیاز آبی ، عملکرد ، صفات پیاز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.