تاثیرجریان آب بر میزان نیتروژن خاک در نواحی شیب دار و هموار و بر روی مغز بندی گردو در باغات منطقه را بر بافت در استان کرمان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: یازدهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI11_264
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 922
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهین نوربخش

عضو هیئت علمی بخش خاکشناسی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه شهید باهنر کرم

عاطفه اسمعیلی دستجردی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش خاکشناسی ، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه شهید با

چکیده

یکی از مهمترین محصولات باغی د رمنطقه رابر بافت واقع در استان کرمان گردو است. متاسفانه به دلیل کوهستانی بودن این منطقه کشاورزان مجبور به احداث بعضی باغات گردو در زمین شیب دار هستند. آب و عناصر غذایی خاک عوامل کنترل کننده ی تولید محصول در منطقه محسوب می شود. به منظور ارزیابی میزان نیتروژن در خاک این باغات مطالعه ای بصورت طرح کامل تصادفی انجام شد و مجموع نیترات و آمونیوم را در خاک کنار چهار ردیف گیاهان گردو کاشته شده بر روی سطح شیب دار از بالا به پایین اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که مقادیر ازت از بالای شیب به سمت پایین شیب افزایش می یابد. این میزان در عمق 30-0سانتیمتر بالای شیب (ردیف اول) از میزان 3/85 میلی گرم در لیتر به میزان 5/9 میلی گرم در لیتر پایین شیب ( در ردیف چهارم ) افزایش یافته است. مجموع نیترات و آمونیوم در عمق 60-30 سانتی نسبت به عمق 30-0 سانتی بیشتر و به حدود دو برابر رسید . در اثر حرکت رواناب سطحی ، حرکت لغزشی ذرات خاک و آبشویی سطوح پر شیب بالا دست ترکیبات ازته به مناطق هموار و کم شیب پایین دست منتقل شده و از دسترس گیاهان بالای شیب خارج می شود. از آن جایی که ازت بر مغز بندی گردو تاثیر زیادی دارد. این کاهش نیتروژن ، سبب کاهش مرغوبیت مغز دانه گردو گیاهان کاشته شده در مناطق بالای شیب گردیده است.

کلیدواژه ها

رابر، بافت ، گردو ، شیب ، نیترات ، آمونیوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.