مقایسه روش تدریس مشارکتی ازطریق محیط یادگیری الکترونیکی با شیوه سخنرانی و تاثیر آن ها بر خلاقیت و پیشرفت درسی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات آموزشی و آموزشگاهی، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_PMA-4-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم اسماعیلی

تکنولوژی آموزشی، دانشکده ادبیات وعلوم نسانی ، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی

فرانک موسوی

گروه مدیریت آموزشی، دانشکده ادبیات وعلوم نسانی ، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی،

چکیده

در مطالعه حاضر «روش تدریس مشارکتی ازطریق محیط یادگیری الکترونیکی» با «شیوه سخنرانی» مقایسه شده و تاثیر آن ها بر خلاقیت و پیشرفت درسی بررسی شده است. این مطالعه به روش تجربی و با به کارگیری طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل همه دانش آموزان پسر پایه دوم دوره متوسطه دوم هنرستان شهرستان اسلام آباد غرب بود که در سال تحصیلی ۹۵ -۱۳۹۴ مشغول به تحصیل بودند. نمونه آماری شامل ۳۰ نفر دانش آموز پسر پایه دوم دوره متوسطه دوم (۱۵نفر گروه آزمایش و ۱۵نفر گروه گواه) بود که اطلاعات آن به شیوه نمونه گیری دردسترس به دست آمد. پرسشنامه خلاقیت تورنس و آزمونی که محقق آن را طراحی کرده بود، ابزار این پژوهش بود. روایی ابزار ازطریق روش همسانی درونی بررسی شد که برای پرسشنامه خلاقیت برابر با ۸۱% بود. پایایی آزمون ازطریق روش بازآزمایی به دست آمد که در سیالی ۸۶% ، در ابتکار۸۴% ، در انعطاف پذیری ۸۶% و در بسط، ۷۹% بود. همچنین، پایایی برای پرسشنامه پیشرفت تحصیلی ازطریق روش بازآزمایی ۸۴% به دست آمد. برای انجام محاسبات آماری از نرم افزار  spssنسخه ۱۶ استفاده شد و برای بررسی فرضیه های پژوهش، آزمون تحلیل کوواریانس به کار رفت.نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل با ضریب اطمینان ۹۵% به طور معنادار افزایش یافته است. براساس نتایج پژوهش حاضر، روش تدریس یادگیری مشارکتی ازطریق محیط یادگیری الکترونیکی مولفه ای اثرگذار و مثبت بر خلاقیت و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان است؛ بنابراین در تدابیر آموزشی باید به این امر توجه کرد.

کلیدواژه ها

یادگیری الکترونیکی, خلاقیت, پیشرفت درسی, تدریس مشارکتی, روش تدریس سخنرانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.