اثربخشی خانواده درمانی سیستمی بر رضایت زناشویی، تمایز یافتگی خود و احساس مثبت به همسردر زنان دارای تعارضات زناشویی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش ملی روان شناسی بالینی کودک و نوجوان
  • کد COI اختصاصی: CPCAUMA02_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عظیمه رضایی قزاانی

کارشناس ارشد مشاوره و راهنمایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران)مرکزی(، تهران، ایران

چکیده

هدف از انجام این پژوهش بررسی اثربخشی خانواده درمانی سیستمی بر رضایت زناشویی، تمایز یافتگی خود و احساس مثبت به همسر در زنان دارای تعارضات زناشویی بود. این پژوهش از نوع آزمایشی و با طرح پیش آزمون-پس آزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری کلیه زنان دارای تعارضات زناشویی شهر کاشان در سال ۱۴۰۱ بودند. ابتدا به روش نمونه گیری در دسترس ۳۰ نفر انتخاب و سپس به شیوه تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند(۱۵ نفر آزمایش و ۱۵ نفر کنترل). گروه آزمایش تحت ۱۰ جلسه ۹۰ دقیقهای خانواده درمانی سیستمی قرار گرفت. در این مدت گروه کنترل در لیست انتظار باقی ماندند. از پرسشنامه تعارضات زناشویی((MCQ ثنایی ذاکر و همکاران((۱۳۸۷، پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ((MSQE السون و همکاران((۱۹۸۷، سیاهه تمایز یافتگی خود-فرم کوتاه((SDI-SF دریک و همکاران((۲۰۱۵ و پرسشنامه احساس مثبت به همسر((PFQ الری و همکاران((۱۹۸۳ به منظور گردآوری اطلاعات استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای پرسشنامه ها از طریق نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ در دو بخش توصیفی(میانگین و انحراف معیار) و استنباطی(تحلیل کوواریانس چندمتغیره) انجام پذیرفت. نتایج بیانگر این بود که خانواده درمانی سیستمی توانسته است رضایت زناشویی، تمایز یافتگی خود و احساس مثبت به همسر در زنان دارای تعارضات زناشویی را به طور معناداری بهبود بخشد(.(P< ۰/۰۵ میتوان نتیجه گیری کرد که خانواده درمانی سیستمی میتواند به عنوان مداخله ای موثر برای بهبود رضایت زناشویی، تمایز یافتگی خود و احساس مثبت به همسر در زنان دارای تعارضات زناشویی مورد استفاده قرار گیرند.

کلیدواژه ها

خانواده درمانی سیستمی، رضایت زناشویی، تمایز یافتگی خود، احساس مثبت به همسر، تعارضات زناشویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.