پیش بینی شیوه فرزند پروری بر اساس سلامت روان والدین، کیفیت زندگی و سن فرزندان کم توان ذهنی (آهسته گام)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین همایش ملی روان شناسی بالینی کودک و نوجوان
  • کد COI اختصاصی: CPCAUMA02_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 242
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی دانشگاه تهران

سوگند قاسم زاده

استادیار گروه روانشناسی وآموزش کودکان استثنایی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران

علی اکبر ارجمندنیا

دانشیار گروه روانشناسی وآموزش کودکان استثنایی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران

چکیده

< p> پژوهش حاضر باهدف پیش بینی شیوه فرزند پروری بر اساس سلامت روان والدین، کیفیت زندگی و سن فرزندان کمتوان ذهنی (آهسته گام) انجام گرفت. طرح پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری مطالعه حاضر شامل ۲۰۰ نفر از والدین دارای فرزند کم توان ذهنی ۲ تا ۲۰ سال که در مراکز کم توانی ذهنی شهر تهران مشغول به آموزش هستند، بود. نمونه پژوهش حاضر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب گردید. برای جمع آوری داده ها از مقیاس شیوه های فرزند پروری ارجمند نیا (شفا)، پرسشنامه سلامت عمومی و پرسشنامه کیفیت زندگی ایرانی استفاده شد و تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل(همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه) به انجام رسید. داده ها در نرم افزار Spss تحلیل شدند. یافته ها نشان دادند که والدین با سلامت روان بالاتر بیشتر با همسر خود در فرزند پروری مشارکت داشتند و نقش فامیل در زندگی آنها بیشتر بود همچنین سلامت روان پیش بینی کننده مولفه های همکاری با همسر و نقش فامیل در فرزند پروری بود. والدین باکیفیت زندگی بهتر، کمتر از روش فرزند پروری خودخواهانه استفاده کرده بودند، و همکاری با همسر و نقش فامیل در فرزند پروری آنها بیشتر بود، همچنین مولفه های روابط اجتماعی و سلامت جسمانی از کیفیت زندگی پیش بینی کننده شیوه فرزند پروری خودخواهانه، سلامت روانشناختی و روابط اجتماعی پیش بینی کننده مولفه همکاری با همسر، و سلامت روانشناختی و شرایط محیطی در پیش بینی مولفه نقش فامیل موثر بودند. همچنین با بالا رفتن سن فرزندان کمتوان ذهنی وابستگی به والدین کاهش یافته و سن پیش بینی کننده وابستگی بود.< /p>

کلیدواژه ها

کم توانی ذهنی، شیوه فرزند پروری، سلامت روان، کیفیت زندگی، سن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.