بررسی روش های ارزیابی پتانسیل روانگرایی با استفاده از داده های CPTu و ارائه روش جدید

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
  • کد COI اختصاصی: SEE05_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1749
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا کنگرانی فراهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک، دانشگاه گیلان

ابوالفضل اسلامی

دانشیار وعضو هیات علمی، دانشگاه گیلان

مهیار عربانی

دانشیار وعضو هیات علمی، دانشگاه گیلان

چکیده

محدودیت های موجود در انجام آزمون های آزمایشگاهی در مکانیک خاک و پیشرفت فناور ی ها، محققین ژئوتکنیک را بر آن داشت تا با توسعه آزمایش های درجا ،ضعف های تست های های آزمایشگاهی را برطرف سازند . در میان آزمایش های درجای رایجCPTu به دلیل ارائه پروفیل پیوسته وتهیه رکوردهای متنوع از خاک و نیز بهینه بودن ، انجام آن از نظر اقتصادی ، به عنوان متداول ترین و عمومی ترین آزمایش درجای ژئوتکنیکی مطرح می باشد.این آزمایش اطلاعاتی مانند مقاومت نوک مخروطqc اصطکاک جداری ،fs ، و نیز فشار آ ب حفره ای ، u را فراهم می آورد. از سوی دیگر روانگرایی که به عنوان یکی از معضلات جدی ژئوتکنیکی همواره خسارات فراوانی رادر هنگام وقوع زلزله ها به همراه داشته ،جهت بررسی رفتار وچگونگی مقابله مورد توجه جدی مهندسین ژئوتکنیک بوده است. روشهای متعددی برای ارزیابی روانگرایی بر مبنای نتایج آزمایشات درجا ارائه گردیده است . در این تحقیق روش تحلیلی ، و مبتنی بر دیاگرام های طبقه بندی حاصل از داده هایCPTu با بررسی متدهای متنوع ارائه شده توسط محققین مختلف مثل ( 1986) Seed ، Andrus( و) 2004 Robertson –Wride(1997,1998)، Suzuki(1997) مورد ارزیابی قرار گرفته است.سایت که طی زلزله های مختلف دچار روانگرایی شده بودند و همچنین آزمایش، CPTu 16 در آنها انجام گرفته بود جهت ارزیابی روشهای یاد شده به کار گرفته شد. تحلیل های صورت گرفته نشان داد که تمامی متدهای نامبرده از همگرایی خوبی در ارزیابی روانگرایی برخوردار می باشند. همچنین با وارد کردن داده های روانگرا شده بر روی دیاگرام های طبقه بندی خاک، ناحیه مستعد روانگرایی بر روی این دیاگرام ها مشخص گردید

کلیدواژه ها

ارزیابی روانگرایی ،پیزوپنترومتری (CPTu) ، مقاومت کف مخروط (qc) ، فشار منفذی (u) ، طبقه بندی خاک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.