تاثیر مقادیر محتاف پلیمر سوپر جاذب (زئولیت) و سطوح تنش خشکی بر عملکرد و خصوصیات مورفولوژیکی سورگوم علوفه ای (رقم اسپیدفید)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: یازدهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI11_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2254
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا ترابی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید باهنر کرمان- دانشکده کشاورزی

حسین فرحبخش

استادیار پژوهشکده باغبانی - دانشگاه شهید باهنر کرمان

غلامرضا خواجویی نژاد

استادیار دانشگاه شهید باهنر کرمان - دانشکده کشاورزی

چکیده

تنش خشکی یکی از مهمترین مشکلات تولید گیاهان زراعی در مناطق خشک و نیمه خشک جهان نظیر ایران ی باشد دراین مناطق گیاهان علوفه ای نقش مهمی در تغذیه دام دارند. با کاربرد برخی مواد افزودنی نظیر پلیمرهای سوپر جاذب می توان از بارندگی های پراکنده و سایر منابع محدود اب در امر حفظ و ذخیر آب در خاک استفاده نمود و مانع از تنش های رطوبتی در مناطق خشک و نیمه خشک گردید. به منظور بررسی اثر سطوح مختلف ابیاری و مقادیر مختلف سوپر جاذب بر ویژگی های مورفولوژیکی Sorghum bicolor L. آزمایشی با استفاده از طرح کرت های خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تثادفی با سه تکرار در سال زراعی 90 در نزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان انجام شد به طوریکه در کرت های اصلی سطوح ابیاری ) FC 1( a (% 80 -) a2 (% 60 -) a3 (%40 -) a4 و در کرت های فرعی مقادیر مختلف سوپر جاذب شاهد b1 ؛ 150 کیلوگرم b2 و 300 کیلوگرم b3 قرار گرفتند. صفات مورد مطالعه عبارت بودند از عملکرد علوفه تر ، علوفه خشک ، ارتفاع بوته ، قطر ساقه ، تعداد گره ، تعداد پنجه در بوته نتایج حاصله نشان داد که با کاهش میزان ابیاری به پایین تر از 80% ظرفیت زراعی میانگین صفات مورد مطالعه به جز تعداد پنجه به طور معنی داری کاهش پیدا کرد ولی بین سطوح 100% . 80% اختلاف معنی داری وجود نداشت. همچنین در مقایسه بین سطوح سوپر جاذب ، بالاترین میانگین صفات مربوط به سطح 300 کیلوگرم در هکتار بود که نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی داری نشان داد.

کلیدواژه ها

پلیمرهای سوپر جاذب ، تنش خشکی ، سورگوم علوفه ای ، عملکرد مورفولوژیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.