ارائه مدلی علی و معلولی از سیاست های استراتژیک در مدیریت بحران آب بر پایه بیانیه گام دوم انقلاب

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه توسعه اجتماعی، دوره: 16، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_QJSDS-16-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید رضا واشقانی فراهانی

دانشجوی دکتری مدیریت، گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران

محمدرضا مردانی

دانشیار گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران

احسان ساده

دانشیار گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران

زین العابدین امینی سابق

دانشیار گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران

چکیده

در حال حاضر بحران آب یکی از پیچیده ترین مسائل عمومی کشور است که مدیریت آن با اولویت های اول نظام تبدیل شده است و مهمترین موضوع در این میان، شناخت اساسی ترین سیاست های استراتژیک تحت عنوان خط مشی کلیدی برای رفع بحران آب، است. اما در این زمینه علیرغم اهمیت آن و تاکید در بیانیه گام دوم انقلاب، خلاء مطالعاتی وجود دارد. لذا مطالعه حاضر با هدف ارائه مدلی علی و معلولی از سیاست های استراتژیک در مدیریت بحران آب انجام شد. این پژوهش از نوع کاربردی و به شیوه آمیخته (کمی کیفی) بوده است که برای تعیین شاخص ها در آن به بررسی مبانی نظری و تجربی اقدام شد. شاخص های بدست آمده (از روش دلفی فازی) مبتنی بر مصاحبه خبرگان و با استفاه از تکینک دیمتل فازی مورد بررسی قرار گرفتند تا روابط علی و معلولی میان شاخص ها یا همان سیاست های استراتژیک تعیین گردد. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان می دهد که کاهش وابستگی واردات تجهیزات از خارج از کشور و استفاده از ظرفیت های داخلی دارای بیشترین اهمیت در بین تمامی عناصر و مقوله هایی بوده و از سویی دیگر نیز به ترتیب: ۱- پایش و ارزیابی میزان احصاء وظایف حاکمیتی و اجتناب از تصدی گری دولت و ۲- ایجاد زیرساخت هوشمند در شبکه تحت پوشش و مدیریت یکپارچه با تاکید بر زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری، دارای بالاترین اثرگذاری در مدل مدیریت بحران آب هستند.

کلیدواژه ها

مدیریت بحران آب, سیاست های استراتژیک, خط مشی گذاری, بیانیه گام دوم انقلاب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.