اثر استفاده از پودر قارچ های خوراکی بر ریخت شناسی و میکروب شناسی روده در بلدرچین های ژاپنی نر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_QAJF-2-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل اسعدی دیزجی

استادیار، گروه علوم دامی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران

حبیب اقدم شهریار

دانشیار، گروه علوم دامی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران

عبدالاحد شاددل تلی

استادیار، گروه علوم دامی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران

ناصر ماهری سیس

استادیار، گروه علوم دامی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران

جمشید قیاسی قلعه کندی

استادیار، گروه علوم دامی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران

چکیده

پژوهش حاضر به منظور بررسی سطوح مختلف پودر قارچ های صدفی و دکمه ای بر عملکرد ریخت شناسی و میکروب شناسی روده در بلدرچین های ژاپنی نر انجام گرفت. این مطالعه با ۴۲۰ قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی نر در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با ۷ تیمار در ۳ تکرار و ۲۰ قطعه جوجه در هر تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: گروه شاهد، سطوح نیم، یک و دو درصد قارچ صدفی و سطوح نیم، یک و دو درصد قارچ دکمه ای بودند. پرنده ها با شرایط محیطی و مدیریتی یکسان به مدت ۸۴ روز آزمایشی، تحت جیره های تغذیه ای خاص هر تیمار قرار گرفتند. شمارش باکتری های کلی فرمی در روده و بررسی ویژگی های ریخت شناسی روده در سن ۸۴ روزگی انجام گرفت. مطابق نتایج به دست آمده، شمار کل باکتری های روده ی باریک، لاکتوباسیل ها، اشرشیاکلای و بیفیدو باکتر های روده بلدرچین های ژاپنی ۸۴ روزه تحت تاثیر نوع و مقدار قارچ قرار گرفتند (P< ۰.۰۵). بیشترین و کمترین مقدار شمار کل باکتری های روده ی باریک به ترتیب به تیمار شاهد و قارچ دکمه ای دو درصد تعلق داشت. عمق کریپت و طول خمل در قسمت های ۱۰، ۵۰ و ۷۰ درصد روده به طور معنی داری تحت تاثیر نوع و سطوح مختلف قارچ صدفی و دکمه ای قرار گرفت (P< ۰.۰۵). نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از دو درصد قارچ صدفی و یا دکمه ای می تواند به عنوان محرک رشد در جیره ی غذایی بلدرچین ژاپنی استفاده شود.

کلیدواژه ها

بلدرچین ژاپنی, قارچ خوراکی, ریخت شناسی, میکروب شناسی روده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.