اثر بخشی طرح های سریع الاحداث مهار سیلاب در شرایط بحران بارویکرد استفاده در مناطق شهری و روستایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی علوم و مهندسی دفاعی با رویکرد تهدیدات نوپدید
  • کد COI اختصاصی: ECDS08_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 347
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن کامیاب

کارشناسی ارشد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه جامع امام حسین (ع)

محمدباقر کامیاب

کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش سازه

چکیده

سیلاب یک سانحه طبیعی است که در هنگام بروز آن، مانند هر بلای طبیعی دیگری خسارات زیادی را به بخش های مختلفجوامع بشری وارد می کند. به همین دلیل بررسی و توجه به شناخت روشهای سریع الاحداث مقابله و کنترل این پدیده درشرایط بحران از اهمیت خاصی برخوردار است. روش های سریع الاحداث کنترل سیلاب زیر مجموعه ای از مدیریت سیل استکه شامل نقش سازه و بهره برداری از آن می باشدکه با فراهم آوردن و بهره برداری از این سازه ها میتوان از تلفات و خساراتاقتصادی سیلاب به طرز قابل توجهی جلوگیری کرد. امروزه توسعه این سازه ها با توجه به شناخت امروز از رویدادهای طبیعی وخواص مهندسی مصالح بسیار توسعه پیدا کرده است. در این پژوهش به مطالعه تکنولوژی های سریع الاحداث مهار سیلابپرداخته میشود و میزان اثر بخشی این روش ها در شرایط بحران مورد ارزیابی قرار می گیرد. نتایج نشان می دهد که سازه هایسریع الاحداث با قابلیت عملیاتی بالا مناسب ترین گزینه در انحراف سیلاب ها در شرایط بحران می باشد

کلیدواژه ها

مهار سیلاب، طرح های سریع الاحداث، شرایط بحران، مدیریت سیل، کنترل سیلاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.