بررسی نحوهء کشش کابل تیرهای ۳۰متری پلهای خاص و تاثیر دما بر روی اجرای آن، در پروژه احداث راه آهن چابهار-زاهدان قطعه دو

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: EBUCONF16_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 9465
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید نوروزی انگنایی

فوق لیسانس مهندسی عمران، مسئول متره برآورد کارگاه احداث راه آهن چابهار به زاهدان، موسسه پایدار سازان

علی باقری روشتی

لیسانس مهندسی عمران، سرپرست کارگاه احداث راه آهن چابهار به زاهدان، موسسه پایدار سازان

وحید نوری موسی

لیسانس مهندسی معماری، مسئول کنترل کیفیت کارگاه احداث راه آهن چابهار به زاهدان، موسسه پایدار سازان

چکیده

در این تحقیق به مراحل ساخت پل خاص و بررسی نحوهء کشش کابل تیرهای پلخاص و تاثیر دما بر روی اجرای آن، در پروژه احداث راه آهن چابهار-زاهدان قطعه دو پرداخته شده است. باتوجه به یافته ها، میتوان بیان نمود که هماهنگی بین عملآوری، آزاد کردن کشش کابلها، باز کردن قالبها و آزاد کردن نگهدارنده های کابل برای کنترل ترک خوردگی در عضو مهم میباشد. قالبها باید تا حد امکان در دوره عمل آوری شل شوند. ضمنا، در صورتی که بتن گرم باشد، باز کردن زود هنگام قالبها قبل از تنیدگی، میتواند باعث تسریع در خنک شدن و در نتیجه ترک گردد. پیش تنیدگی در زمان مناسب و قبل از وقوع ترکهای ناشی از جمع شدگی، می تواند از وقوع چنین ترکهایی جلوگیری کند. باتوجه به وسعت و مدت زمان طولانی مراحل اجرا و کشش کابل در این پروژه، کشش کابل در فصول مختلف (دماهای بسیار بالا و بسیار پایین) هم صورت گرفت که باتوجه به یافته ها میتوان بیان نمود که معمولا اختلاف دما بین فولاد و بتن در زمان کشش، تاثیر مهمی بر روی تغییر تنش در کابلها دارند، بدین صورتکه اگر فولاد در درجه حرارت پایین کشیده شود و سپس بتن گرم را به درون آن بریزیم، فولاد منبسط میشود که این امر باعث کاهش کشش در کابل میشود. همچنین اگر تغییر دما معکوس حالت قبل شود نتایج مربوطه نیز برعکس حالت قبل میشوند. علاوه برآن، به جز مواردی که تغییر دمای زیادی وجود داشته باشد، معمولا میتوان از اثر تغییر دما صرف نظر کرد.

کلیدواژه ها

تیرپیش تنیده، کشش کابل، استاپ بلاک، پداستال، انکوریج.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.