استانداردها و دستورالعملهای ملی و بین المللی در زمینه مدلسازی اطلاعات ساختمان با تاکید بر صنایع ساختمانی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: EBUCONF16_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 299
نویسندگان
کارشناس فنی سازمان عمران و بازآفرینی های شهری شهرداری شیراز
کارشناس فنی سازمان عمران و بازآفرینی های شهری شهرداری شیراز
کارشناس فنی سازمان عمران و بازآفرینی های شهری شهرداری شیراز
چکیده
برای اجرایی نمودن و گسترش مدل سازی اطلاعات ساختمان نیاز به تهیه و تدارک زیرساخت های ویژه ای است .یکی از این پیش نیازهای مهم تدوین استانداردها و دستورالعمل های کامل و جامعی می باشد ، که روابط طرفین پروژه با توجه به شرایط و خصوصیات دیجیتالی و مدل سازی داده ها و اختیارات و مسئولیت های هر کدام از ارکان پروژه را به طور شفاف مشخص کند و از تداخل بین وظایف و در نتیجه عملکرد نامطلوب جلوگیری کند. تاکنون استانداردها و دستورالعملهای زیادی منتشر شده اند تا به انتساب و ارائه تعریف BIM برای سازمان ها و پروژه ها کمک رسان باشند اما با بررسی این استانداردها مشکلات فراوانی در زمینه های مختلف یافت می شود.در این مقاله که به شیوه کتابخانه ای و با استفاده از اسناد و مدارک به انجام رسیده است این نتیجه حاصل شد که: تعداد زیادی از استانداردهای BIM و دستورالعمل های آن، استانداردسازی شده-اند. تعداد زیادی آیین نامه مختلف، عناوین و اصطلاح شغلی در بسیاری از اسناد موجود وجود دارند. با این وجود در بسیاری از استاندادرهای مهم رایج، مشارکت نقش های پروژه در خلال دستورالعمل های مختلف با اشکال روبه رو هست و در ضمن این استانداردها در زمینه های مختلفی مانند محیط زیست،مسائل حقوقی و قراردادی دارای مشکل می باشد.کلیدواژه ها
استاندارد،آیین نامه،دستور العمل،مدل سازی اطلاعات ساختمانی.مقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.