تحلیلی بر روند تحولات شاخصهای توسعه در شهرستانهای استان کردستان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین همایش ملی راهکارهای توسعه اقتصادی با محوریت برنامه ریزی منطقه ای
  • کد COI اختصاصی: AEDFRP02_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1359
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی قرخلو

دانشیار جغرافیا دانشکده ی جغرافیا دانشگاه تهران

هادی سلیمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران

واحد احمد توزه

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران

جاوید زاهدی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران

چکیده

تمرکز شدید و عدم تعادل از جمله خصیصه های کشورهای جهان سوم است،که معلول سیاست های رشد قطبی به شمار می آید. در نتیجه تعدادی از مناطق و نواحی نقش کلیدی داشته و سایر مناطق و نواحی به صورت حاشیه ای خواهند ماند؛ بر این اساس برای ایجاد تعادل و شکل یابی مناسب وهماهنگ، بحث برنامه ریزی منطقه ای مطرح شده است، که اولین گام در برنامه ریزی منطقه ای، تحلیل منطقه ای و شناخت نابرابریهای اقتصادی- اجتماعی و شاخصهای توسعه در سطح نواحی مختلف است. در این بررسی به شناسایی و تعیین تغییرات شاخصهای توسعه ی شهرستانهای استان کردستان با استفاده از آمار و اطلاعات مربوط به سالهای 1375 و 1385 ، با بررسی 18 شاخص به روش ترسیمی طولی- عرضی ایزارد پرداخته ایم، که هدف بررسی عمیقتر شاخصهای توسعه و توسعه یافتگی شهرستانهای استان، جهت تشریح و تحلیل آنها برای برنامه ریزیهای منطقه ای و ارائه راهکارهایی در این زمینه است، همچنین روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- تحلیلی و گردآوری داده ها به صورت اسنادی است، که نتایج حاکی از ضعف استان کردستان و شهرستانهای آن در زمینه ی شاخصهای توسعه و عدم توجه به زیر ساختهای اقتصادی در سطح استان و شهرستانها است.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی منطقه ای، توسعه، شاخصهای توسعه، مدل ترسیمی طولی- عرضی ایزارد،استان کردستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.