ارزیابی سیاستهای حمایتی دانه های روغنی در ایران (با تاکید بر سویا و کلزا)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین همایش ملی راهکارهای توسعه اقتصادی با محوریت برنامه ریزی منطقه ای
- کد COI اختصاصی: AEDFRP02_039
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2276
نویسندگان
کارشناس ارشد اقتصاد کشاورزی دانشگاه پیام نور تهران
استاد یارگروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه پیام نور تهران
چکیده
مطالعه ی حاضر با هدف بررسی شاخص های حمایتی تولید محصولات سویا و کلزا در استان گلستان به عنوان نماینده ی تولید در کشور طی دوره 86-1382 صورت پذیرفته است. در این پژوهش قیمت ها و درآمد های بازاری و تاثیر مداخلات دولت بصورت یارانه های پرداختی و مالیاتهای دریافتی در تولید محصولات سویا و کلزا با استفاده از ماتریس تحلیل سیاستی PAM در قالب شاخص های NPIC ، NPCO و EPC در دوره مورد نظر نشان داد که به نهاده های تولید یارانه تخصیص داده شده بر محصول تولید کنندگان مالیات غیر مستقیم وضع شده اما بر ارزش افزوده تولید سویا طی دوره ی 85-1382 مالیات غیر مستقیم وضع شده است و در سال 1386 مجموع اثرات مداخله دولت در بازار محصول و بازار نهاده به نفع تولید کننده بوده است.همچنین نتایج پژو هش نشان داد که سیاست ها ی گذشته و جاری بخش کشاورزی ایران سعی در توسعه ی سطح کشت و تولید از راه دخالت هر چه بیشتر در ساز و کار بازار و ایجاد انحراف در قیمت نها ده ها و ستا ده های کشاورزی دارد ، در حالی که این سیاست ها چه در تشویق کارآمد سطح زیر کشت و چه عملکرد نا موفق بو ده اند . با توجه به یافته های پژوهش پیشنهاد شده است که در نحوه اعطای یارانه به تو لید کنند گان محصو لات زراعی تجد ید نظر شده و در جهت حذف یارا نه های اضافی اقدام شود . همچنین تنوع بخشی به سیاست های حما یتی ، به ویژه بیمه ای ، و تجد ید نظر در سیاست قیمت گذاری باید در دستور کار سیاست گذاران قرار گیرد.کلیدواژه ها
شاخص های حمایتی ، ماتریس تحلیل سیاستی ، سویا ،کلزامقالات مرتبط جدید
- روش های مستقل تامین منابع مالی شرکت ها مطالعه موردی تعاونگران استان کرمان
- اندازه گیری درجه وابستگی رشد اقتصادی ایران بر محیط زیست و منابع طبیعیتجدیدناپذیر
- استراتژی بهینه سازی پرتفو به روش کلی با چارچوب نظام مند
- Investigating the perceived risk of online shopping during the Corona outbreak (Instagram case study)
- بررسی نقش گیمیفیکیشن، خلق دانش و جهت گیری کارآفرینانه در عملکردشرکت (مورد مطالعه: کارکنان بیمه آسیا مشهد)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.