ارزیابی عملکرد تکنیسین فوریتهای پزشکی اورژانس تهران در سال ۱۳۹۱

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات روان شناختی، دوره: 6، شماره: 22
  • کد COI اختصاصی: JR_QPRJ-6-22_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی دلاور

استاد دانشگاه علامه طباطبایی

غلامرضا محمودی

استادیار دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی

الهام شمس

کارشناس ارشد روانشناسی سنجش و اندازه گیری، دانشگاه آزاد تهران مرکزی

چکیده

مراقبت های پیش بیمارستانی نقش مهمی در مدیریت بیماران اورژانس دارد. هرچقدر مدیریت این بیماران مناسب تر، صحیح تر. سریع تر باشد میزان بیماری زایی و مرگ و میر کمنر خواهد شد .پژوهش حاضر پژوهشی توصیفی، تحلیلی است که به صورت مقطعی در سال ۱۳۹۱ در تمامی پایگاه های اورژانس تهران انجام شده است. در این پژوهش، داده های مربوط به کارکنان و تجهیزات موجود در پایگاه ها ی شهر تهران با استفاده از چک لیست ارزیابی عملکرد استخراج شدند. همچنین، تمامی چک لیست ها به تایید سرپرستاران مستقیم نیروها رسیده و آنان نیز نیروهایشان را به لحاظ عملیاتی ارزیابی نمودند. وضعیت نیروی انسانی با استاندارد تدوین شده وزارت بهداشت ، وضعیت تجهیزات با استاندارد ارائه شده توسط موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و زمان پاسخ محاسبه شده با استانداردهای زمانی تعیین شده در واحد کنترل کیفیت اورژانس تهران و بازرسان ستادی و مدیران هماهنگی اورژانس ، تدوین شده است . بر اساس یافته های پژوهش و با توجه به جمعیت شهر تهران ۱۰۰ درصد از پایگاههای اورژانس تهران با کمبود نیروی انسانی و کمبود آمبولانس مواجه هستند . همچنین تمامی آمبولانس ها ی پایگاه های اورژانس ، دارای تجهیزات و مواد مصرفی ضروری برای بیماران اورژانسی حین ماموریت می باشند ولی باید این نکته را اظهار داشت که بیشترین کمبود ، مربوط به تجهیزات مدیریت درمانی – حیاتی (AED ) بوده که با توجه به وارداتی بودن این کالای اساسی و نیز استفاده بسیار ضروری و مبرم آن ،به منظور احیای بیماران قلبی – ریوی ، اکنون اورژانس تهران دریک بحران اساسی با این وسیله مواجه است زیرا ادوات و وسایل مرتبط با آن از جمله پدل های دستگاه که هزینه بسیار بالایی برای هر بیمار دارد، در کشور ساخته نشده و واردات آن نیز دچار مشکلات تحریم می باشد، لذا کم کم این دستگاه بسیار حیاتی برای بیماران از پایگاه های اورژانس جمع آوری خواهد شد. نتیجه گیری که از پژوهش بدست آمد نشان داد ، هرچند زمان پاسخ، عاملی بسیار مهم در کاهش تلفات بیماری ها و حوادث اورژانس می باشد اما کاستی های موجود در نیروی انسانی و تجهیزات آمبولانس می تواند باعث کاهش اثر بخشی ماموریت های انجام شده گردد. لذا ، رفع کمبودهای نیروی انسانی و تجهیزات ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

ارزشیابی عملکرد, خدمات پزشکی اورژانس, مراقبت پیش بیمارستانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.