تحلیل حساسیت پارامترهای موثر بر سرعت برشی و انحراف ابعادی ماشین کاری تخلیه الکتریکی با سیم

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله علمی مکانیک مواد پیشرفته و هوشمند، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MASM-2-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 167
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد فرجی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه اراک ، اراک ، ایران

معین طاهری

گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه اراک، اراک، ایران

چکیده

ماشین کاری تخلیه الکتریکی باسیم یکی از جدیدترین، محبوب ترین و دقیق ترین فرآیند های ماشین کاری غیر سنتی می باشد که مطالعه بر روی آن در حال گسترش است. ازجمله مزایای این فرآیند می توان به مواردی نظیر ماشین کاری دقیق قطعات با سختی متفاوت یا شکل های پیچیده اشاره کرد. با توجه به کاربردهای رو به افزایش این نوع ماشین کاری و ازآنجاکه افزایش سرعت برشی و کاهش انحراف ابعادی در این فرآیند از اهمیت زیادی برخوردار می باشند، انتخاب پارامتر های بهینه ی برش، نقش مهمی برای به دست آوردن سرعت برشی بالا و انحراف ابعادی کم دارد. انتخاب نادرست پارامتر ها، منجر به محدودیت در پارامتر های خروجی و درنهایت کاهش بهره وری می شود؛ لذا در این پژوهش با استفاده از روش تحلیل حساسیت آماری سوبل، که نسبت به سایر روش ها دارای مزیت دقت بالا و استخراج مقدار کمی تاثیر پارامترهاست، به بررسی تاثیر پارامترهای ورودی مختلف، شامل زمان روشنی پالس، زمان خاموشی پالس، ولتاژ گپ سروو، جریان اوج و کشش سیم بر روی دو پارامتر خروجی سرعت برشی و انحراف ابعادی پرداخته شده است. نتایج به دست آمده از تحلیل حساسیت بیان گر این است که پارامتر های زمان خاموشی و روشنی پالس به ترتیب با ۳۹% و ۳۷%، اثرگذارترین پارامترها بر سرعت برشی و پارامتر های ولتاژ گپ سروو و زمان روشنی پالس به ترتیب با ۵۹% و ۳۱%، اثرگذارترین پارامترها بر انحراف ابعادی می باشند.

کلیدواژه ها

تحلیل حساسیت, ماشین کاری تخلیه الکتریکی, سرعت برشی, انحراف ابعادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.