تحلیل لرزه ای تونل های سطحی در خاک لایهای و بررسی پارامترهای هندسی تونل و اثرات آن
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی عمران، توسعه هوشمند و سیستم های پایدار
- کد COI اختصاصی: CEIS02_106
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 288
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی غیردولتی مقدس اردبیلی، اردبیل
مدرس گروه مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی غیردولتی مقدس اردبیلی، اردبیل
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی غیردولتی مقدس اردبیلی، اردبیل
چکیده
تونل ها امروزه نقش مهمی در توسعه مدرن شهری ایفا می کنند. این سازهها در بسیاری از فعالیت های عمرانی احداث می-شوند که تونل های سطحی یکی از پرکاربردترین موارد آنها است. در حال حاضر در نظر گرفتن نیروهای لرزه ای ناشی اززمین لرزه در تحلیل سازه ها به عنوان جزئی لاینفک در فرآیند تحلیل و طراحی سازه ها در کشور زلزله خیز ایران مورد توجهقرار گرفته است. یکی از مهمترین ابزار لازم برای این کار، مطالعه رفتار لرزه ای تونل هاست. تنها زمین لرزه کوبه در سال۱۹۹۵ بود که آسیب شدیدی به سازه های زیرزمینی وارد کرد و باعث شد محققان به طور کامل به ضرورت طراحی لرزهای سازه های زیرزمینی پی ببرند. مفهوم پایداری تونل ها تحت زلزله از لحاظ تغییر شکله ای ایجاد شده در زمین میتواندمورد بررسی قرار گیرد. در این تحقق علاوه بر موارد فوق تاثیر خاک لایهای و پارامترهای هندسی تونل نیز مورد بررسیقرار گرفت. به منظور تحلیل لرزهای تونلهای سطحی در خاک لایه ای و بررسی پارامترهای هندسی تونل و اثرات آن از نرمافزار المان محدود آباکوس بهره برده شد. با افزایش عمق تونل میزان جابجایی افقی و قایم بازای همه مقاطع تونل کمترشده است. تونل با مقطع دایره ای دارای بهترین عملکرد از لحاظ جابجایی بوده است.کلیدواژه ها
تونل های سطحی، نرمافزار آباکوس، مقاطع تونل، زلزله کوبهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.