تحلیل عددی رفتار سازه نگهبان نیلینگ در خاک های ماسه ای به روش اجزای محدود

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی عمران، توسعه هوشمند و سیستم های پایدار
  • کد COI اختصاصی: CEIS02_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی ابی اوغلی

استادیار گروه مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی غیردولتی مقدس اردبیلی، اردبیل

نفیسه شاهبازی

مدرس گروه مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی غیردولتی مقدس اردبیلی، اردبیل

حسین رحمانی کلو

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی غیردولتی مقدس اردبیلی، اردبیل

چکیده

سازه نگهبان سازه ای است که به منظور پایدارسازی دیواره های محل گودبرداری و جلوگیری از پیامدهای ریزش آن مورداستفاده قرار می گیرد. سازه نگهبان نیلینگ یکی از روش های پایدارسازی گود و جلوگیری از رانش خاک است. هدفاصلی مطالعه حاضر بررسی رفتار سازه نگهبان نیلینگ درخاک ماسه ای به روش اجزای محدود می باشد. برای تحلیلعددی رفتار سازه نگهبان نیلینگ در خاک ماسه ای از نرم افزار ۲ / ۸ PLAXIS استفاده شد که یک نرمافزار بر اساس روشاجزا محدود است. گودبرداری در عمق ۱۰ متر برای مرحله اولیه (نصب سازه نگهبان) شدت جابجایی عمودی و جانبی درنسبت های Db/De =۴/۰ ؛ ۸/۰ و ۲ / ۱ مشاهده نشد اما در نسبت Db/De =۶/۱ شدت جابجایی عمودی و جانبی به دلیلاثرات نصب سازه دارای مقدار بود. در عمق ۱۵ متر که شدت جابجایی جانبی در نسبت های ۸ / ۰ ، ۲ / ۱ و ۶ / ۱ = Db/De نسبتبه عمق ۱۰ متر کاهش یافت. همچنین جابجایی عمودی در نسبت ۲ / ۱ و ۶ / ۱ = Db/De نسبت به سایر مقادیر کاهش یافت.در عمق ۲۰ مترنیزمشاهده گردیدکه شدت جابجایی جانبی و شدت جابجایی عمودی با افزایش نسبت Db/De کاهش مییابد. با توجه به نتایج می توان بیان داشت که با افزایش عمق گودبرداری در خاک مورد مطالعه هر دو جابجایی جانبی وعمودی تقریبا افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

سازه نگهبان، نیلینگ، گودبرداری، اجزای محدود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.