بررسی تاثیر گودبرداری به روش سازه نگهبان خرپایی بر نشست و ظرفیت باربری پی سطحی مجاور گود

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی عمران، توسعه هوشمند و سیستم های پایدار
  • کد COI اختصاصی: CEIS02_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 298
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ذوالفقار صفرزاده

عضو هیات علمی (استادیار)، گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اردبیل

فرزاد نجف پورسرقین

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، ژئوتکنیک، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی غیردولتی مقدس اردبیلی، اردبیل

چکیده

امروزه، ایجاد گودبرداری با اعماق مختلف جهت احداث ساختمان های بلند و بناهای مهم، امری اجتناب ناپذیر می باشد. اینموضوع در مناطق شهری، باتوجه به کمبود زمین و وجود ساختمان ها و تاسیسات در اطراف محل گود برداری از اهمیتزیادی برخورداراست. عدم دقت در طرح و محاسبه روشهای حفاظت گود و اجرای گودبرداری ها در این مناطق ، ممکناست منجر به خسارات جانی و مالی جبران ناپذیری به ویژه سازه های مجاور گود، گردد. کاربرد نرم افزارهای اجزا محدود باتوجه به امکانات و تسهیلات فوق العاده این نرم افزارها، در شناسایی رفتار گودبرداری ها و تحلیل رفتار سازه های مجاور گوداز اهمیت قابل توجهی برخوردار است. در این تحقیق با استفاده از نرم افزار المان محدود پلکسیس به مدلسازی گود برداریبا روش سازه نگهبان خرپایی و تاثیر آن بر ظرفیت باربری و نشست پی سطحی مجاور آن پرداخته شد. نتایج نشان داد،استفاده از سازه نگهبان خرپایی سبب افزایش ظرفیت باربری پی و کاهش نشست گردیده است. بنابراین می توان سازهنگهبان خرپایی را یکی از سازه های موثر در افزایش ظرفیت باربری و کاهش میزان جابجایی دیواره گود و نشست معرفی کرد.

کلیدواژه ها

گود برداری، پی سطحی، سازه نگهبان خرپایی، نشست، ظرفیت باربری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.