بررسی رابطه بین استفاده از رسانه های جمعی و مسئولیت-پذیری جوانان (مطالعه موردی: شهر کرمانشاه)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه توسعه اجتماعی، دوره: 8، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_QJSDS-8-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 383
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گلمراد مرادی

استادیار گروه جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلام آباد غرب

نجات محمدی فر

دانشجوی دکترای علوم سیاسی دانشگاه اصفهان

جواد محلوجی

کارشناس ارشد مسائل اجتماعی ایران دانشگاه اصفهان

چکیده

هدف اصلی این مقاله، سنجش رابطه­ی بین استفاده از رسانه های جمعی و مسئولیت­پذیری جوانان شهر کرمانشاه می­باشد.  روش تحقیق در این پژوهش پیمایش و ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه می­باشد.   جامعه­ی آماری مورد مطالعه؛ جوانان شهر کرمانشاه می­باشند که تعداد آنها برابر ۳۶۰۴۵۰ نفر است.  تعداد ۴۰۰ نفر به شیوه­ی تصادفی ساده برای مطالعه انتخاب شدند.  دادههای گردآوری شده با استفاده از نرم­افزار SPSSتجزیه و تحلیل شدند.  از روایی صوری برای ارزیابی گویه­ها و آلفای کرونباخ برای پایایی استفاده شد.  نتایج همبستگی نشان می­دهد که بین میزان استفاده از رسانه­ها (چاپی و الکترونیکی) و مسئولیت­پذیری جوانان ارتباط معناداری وجود دارد.  نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نشان می­دهد که رسانه های الکترونیکی نسبت به رسانه­های چاپی می­تواند پیش­بینی­کننده­ی قوی­تری برای مسئولیت اجتماعی جوانان باشد.  رسانه­ها در آگاهی ساختن جوانان به وظایف و تعهداتشان نقش اساسی به عهده دارند تا جایی که باعث تغییر در نگرش­های جوانان نسبت به تعهدات و وظایف شان شده است؛ همچنین نتایج این پژوهش نشان­دهنده­ی ارتباط معنادار بین دو سازه استفاده از رسانه­ها و مسئولیت پذیری جوانان است.

کلیدواژه ها

Social Responsibility, Mass Media, Youth, Printed Media, Electronic Media

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.