بررسی مقایسه ای تاثیر جهانی شدن بر توسعه اجتماعی ایران در دو دولت خاتمی و احمدی نژاد

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه توسعه اجتماعی، دوره: 14، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_QJSDS-14-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه صیفوری

PhD in Political Science, University of Isfahan, Isfahan, Iran

سید امیرمسعود شهرام نیا

Associate Professor, Department of Political Science, University of Isfahan, Isfahan, Iran

عباس حاتمی

Associate Professor, Department of Political Science, University of Isfahan, Isfahan, Iran

سید جواد امام جمعه زاده

Associate Professor, Department of Political Science, University of Isfahan

چکیده

جهانی شدن و توسعه دو گفتمان مستقل و متاثر از هم، کمتر در ارتباط با یکدیگر مورد توجه قرار گرفته اند. پژوهش حاضر متاثر از جهانی شدن است و از میان نظریه پردازان در این زمینه، رولند رابرتسون را که از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده را برگزیده است. این مقاله تلاش می کند تا تاثیرجهانی شدن بر توسعه اجتماعی ایران در دو دولت خاتمی و احمدی نژاد از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۹۲ را به صورت مقایسه ای بررسی نماید. متغیر مستقل این پژوهش جهانی شدن و متغیروابسته، توسعه اجتماعی در ایران در دو دولت مذکور خواهد بود. از حیث بنیادهای نظری دراین بررسی ازالگوی تعمیم توسعه سیاسی و توسعه اجتماعی استفاده کرده ایم. در این الگوی نظری اولویت های توسعه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی از یک کشور به کشور دیگر کاملا متفاوت درک می شوند. فرضیه پژوهش با توجه به آمار و ارقام معتبرجهانی توسعه اجتماعی در هر دو دولت ادامه یافت، رویکرد خاتمی مبتنی بر رفرم و اصلاحات جهانی و رویکرد احمدی نژاد مبتنی بر اندیشه های بومی و محلی بود، می باشد. بررسی های مقایسه ای نشان داد بسترهای توسعه اجتماعی دولت ها با توجه به رویکرد دولت ها می تواند متفاوت باشد.

کلیدواژه ها

Globalization, Social Development, Global Reforms and Indigenous Thoughts, Khatami Government, Ahmadinejad Government

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.