امکان سنجی کار بست استراتژی های باز آفرینی شهری پایدار در بافت های فرسوده وناکارآمد کلان شهرها ( مطالعه موردی محلات انصار و اروند مشهد)
عنوان مقاله: امکان سنجی کار بست استراتژی های باز آفرینی شهری پایدار در بافت های فرسوده وناکارآمد کلان شهرها ( مطالعه موردی محلات انصار و اروند مشهد)
شناسه ملی مقاله: JR_GEOGR-18-39_005
منتشر شده در در سال 1401
شناسه ملی مقاله: JR_GEOGR-18-39_005
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:
عباس دهقانی تفتی - کارشناس شهرداری مشهد
ریحانه برومند - دکترای ژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی، دانشگاه تبریز، ایران
خلاصه مقاله:
عباس دهقانی تفتی - کارشناس شهرداری مشهد
ریحانه برومند - دکترای ژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی، دانشگاه تبریز، ایران
امروزه با بافتهایی مواجه هستیم که به علت فقدان تسهیلات زندگی، عدم تامین نیازها و خواسته های مردم، اکثر ساکنین بومی آنها مهاجرت کرده و عموما اقشار فرودست و افراد بیگانه با محل، تنها به علت عدم توانایی مالی در آن ساکن شده اند که عاری از حس تعلق به مکان و هویت آن و بی توجه به ارزش های نهفته درآن هستند که موجب تنزل بافت از تمامی ارزش های اجتماعی، کالبدی و اقتصادی شده اند. رویکرد بازآفرینی پایدارشهری به عنوان رهیافتی بهینه دارای بینش و عملی جامع و یکپارچه که تمایل به بهبود ابعادگوناگون پایداری از جمله پایداری اقتصادی، اجتماعی، کالبدی و زیست محیطی دارد. هدف پژوهش حاضر شناخت وتبیین مهمترین عوامل واستراتژیهای موثر بر بازآفرینی پایدار بافت فرسوده و ناکارآمد محلات انصار و اروند است. روش پژوهش توصیفی – تحلیلی با هدف کاربردی میباشد. در بخش کیفی، اطلاعات گردآوری شده از طریق مصاحبه با کارشناسان را با تطابق با اطلاعات به دست آمده از مطالعات کتابخانه ای و ادبیات نظری تحقیق به روش آنالیز موضوعی تحلیل و در بخش کمی، به منظور تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از پرسشنامه و مصاحبه نیمه ساختاریافته و همچنین جهت ارزیابی تاثیر و اهمیت شاخصهای مستخرج از مبانی نظری در تحقق رویکرد بازآفرینی از مدل ساختاری – تفسیری و جهت اولویت بندی شاخصها از تکنیک تاپسیس بهره گرفته شده است. طبق نتایج حاصله استراتژیهای ساده و شفاف سازی مقررات و مراحل صدور مجوز ساخت و ساز، پیش بینی تدابیر لازم در برنامه ها و طرح های احیاء، بهسازی و نوسازی برای جلب رضایت و اسکان موقت ساکنین محدوده ها و محله هایی که تخریب و تجدید بنای ساختمان های همجوار در آنها ضروری بوده و امکان سکونت را از ساکنین آنها سلب نمایدوایجاد بسترهای نهادی و قانونی مناسب به منظور مدیریت محدوده های محله های هدف" در پایین ترین سطح قرار گرفته و به عنوان مهمترین استراتژیها در تحقق پذیری بازآفرینی در محلات انصار و اروند میباشد.
کلمات کلیدی: بازآفرینی پایدارشهری, بهسازی و نوسازی, بافت فرسوده, ساختاری-تفسیری, محلات اروند وانصار
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1575516/