اولویت بندی صنایع تبدیلی و تکمیلی خرما در دهستانهای شهرستان آبادان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله علوم جغرافیایی، دوره: 18، شماره: 39
  • کد COI اختصاصی: JR_GEOGR-18-39_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 126
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن شایان

دانشجوی دکتری گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ، دانشگاه سیستان وبلوچستان، زاهدان، ایران

محمود میری

کارشناسی ارشد گروه جغرافیا وبرنامه ریزی روستایی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

پیدایش فرصتهای جدید به منظور توسعه محلی و منطقه ای در گرو استفاده از ابزار مهم توسعه صنعتی است.صنایع تبدیلی و تکمیلی از عوامل موثر در توسعه کشاورزی و روستایی و همچنین ایجاد اشتغال پایدار،کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و نهایتا امنیت غذایی است.توسعه این صنایع در روستاها با توجه به امکانات موجود می تواند نقش موثری در توسعه روستایی داشته باشد. هدف این پژوهش انتخاب بهترین مکان بهینه برای ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بین دهستانهای شهرستان آبادان می باشد. پژوهش حاضر ازنوع  توصیفی – تحلیلی می باشد. برای انتخاب نمونه در جامعه آماری از خانوارهای دهستانهای آبادان از روش نمونه ای تصادفی  بااستفاده از فرمول کوکران تعداد ۲۰۶نفربه عنوان حجم نمونه انتخاب شده است. در جامعه آماری کارشناسان کشاورزی نیز از روش نمونه برداری تصادفی حجم نمونه ای به تعداد ۳۰نفرانتخاب شده  است. در تجزیه و تحلیل اطلاعات از مدل AHP. و آزمون تی تست استفاده شده است.نتایج پژوهش برطبق  مدل AHP  نشان می دهد که دهستان بهمنشیر شمالی با نسبت ۱۹۹/۰ از اهمیت بیشتری نسبت به سایر عوامل برخوردار بوده و در مقابل دهستان شلاهی با نسبت ۱۳۹/۰ از کمترین اولویت برخوردار می باشد. همچنین برطبق آزمون تی تست تاثیر ایجاد صنایع تبدیلی خرما بر توسعه روستایی در منطقه مورد مطالعه از نظر کشاورزان مورد مطالعه در حد بالاتر از متوسط ارزیابی شد .

کلیدواژه ها

اولویت بندی , صنایع تبدیلی وتکمیلی , خرما , مدل AHP, شهرستان آبادان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.