نگرش دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه تبریز نسبت به یادگیری مادام العمر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی، دوره: 18، شماره: 81
  • کد COI اختصاصی: JR_IJME-18-81_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فیروز محمودی

University of Tabriz

کریمه آزرمی

University of Tabriz

چکیده

مقدمه: در معنای گسترده یادگیری مادام العمر فرآیندی چند بعدی تصور می شود که علاوه بر منافع اقتصادی و اجتماعی، موجب رشد و توسعه شخصی هم می شود. این تحقیق با هدف بررسی نگرش دانشجویان علوم پزشکی نسبت به یادگیری مادام العمر در دانشگاه تبریز در سال تحصیلی ۹۶-۹۵ انجام گرفت. روش ها: روش مورد استفاده توصیفی- پیمایشی بوده و برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه یادگیری مادام العمر کنپر و کراپلی استفاده شد. نمونه پژوهشی شامل ۱۴۰ نفر بود که به طور تصادفی از بین دانشجویان پزشکی دانشگاه تبریز انتخاب شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS-۲۳ و از آزمون های تی تک نمونه ای و تی هتلینگ استفاده شد. نتایج: در چهار مولفه ی تنظیم اهداف(۵۰/۰±۴۸/۰)، کاربرد دانش و مهارت ها (۶۰/۰±۰۲/۱)، خودراهبری و ارزشیابی (۶۸/۰±۲۸/۰) و راهبردهای یادگیری انعطاف پذیر (۵۴/۰±۶۶/۰) بین میانگین فرضی (صفر) و میانگین تفاوت معناداری وجود داشت (۰۰۰۱/۰p=). ولی در مولفه جستجوی اطلاعات (۱۰/۱±۰۳/۰) بین میانگین فرضی (صفر) و میانگین تفاوت معناداری وجود داشت (۷۰۲/۰p=). همچنین میانگین دانشجویان پسر در دو مولفه جستجوی اطلاعات و راهبردهای یادگیری انعطاف پذیر بیش تر از میانگین دختران بوده است (۰۰۰۱/۰p=). نتیجه گیری: دانشجویان علوم پزشکی نسبت به مولفه های یادگیری مادام العمر نگرش مثبتی دارند. بالاترین میانگین مولفه کاربرد دانش و مهارت و پایین ترین مولفه جستجوی اطلاعات است. با توجه به ماهیت کاربردی و عملی بودن دروس رشته پزشکی، میانگین مولفه کاربرد دانش و مهارت بیش تر از سایر مولفه هاست. نکته قابل تامل است که دانشجویان در مولفه جستجوی اطلاعات کم ترین میانگین را دارند و نیاز است در برنامه درسی به مهارت مدیریت اطلاعات و اشتراک دانش بیش تر توجه شود.

کلیدواژه ها

یادگیری مادام العمر, نگرش, دانشجویان علوم پزشکی, جستجوی اطلاعات.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.