آسیب شناسی فرآیندآمادگی دانشگاه ها برای استقرار اعتباربخشی آموزشی موسسات و مراکز آموزشی درمانی(یک پژوهش کیفی)

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 149

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJME-19-82_034

تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: اعتباربخشی آموزشی موسسات و مراکز آموزشی درمانی رویکردی برای تضمین و ارتقای کیفیت آموزش در دانشگاه های علوم پزشکی است اما برای استقرار در دانشگاه دارای پیش نیازها و الزاماتی است که پیش از اجرا باید محقق شوند. این مطالعه با هدف آسیب شناسی فرآیند آمادگی دانشگاه علوم پزشکی گیلان برای استقرار اعتباربخشی آموزشی موسسات و مراکز آموزشی درمانی انجام شد. روش ها: پژوهش حاضر با استفاده از رویکرد کیفی و روش تحلیل محتوی انجام شد. داده ها از طریق انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته با ۳۰ تن از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی گیلان که درگیر اجرای اعتباربخشی آموزشی موسسات و مراکز آموزشی درمانی بودند با استفاده از نمونه گیری هدف مند جمع آوری شد و تا اشباع نظری یافته ها ادامه یافت. از تحلیل محتوای کیفی حهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. برای دستیابی به صحت و پایایی داده ها از معیارهای موثق بودن گوبا و لینکولن (Lincoln و Guba) استفاده شد. نتایج: براساس مصاحبه ها، دو درون مایه اصلی یعنی بستر فرهنگی دانشگاه با چهار درون مایه فرعی (فرهنگ و جو سازمان، فرهنگ فردی کارکنان، نگرش حاکم و انگیزش) و ساختار دانشگاه با دو درون مایه فرعی (ساختارسازمانی و مدیریت تخصیص منابع) به عنوان آسیب های فرآیند آمادگی دانشگاه برای استقرار اعتباربخشی آموزشی موسسات و مراکز آموزشی درمانی شناسایی شد. نتیجه گیری: با اصلاح فرهنگ و جو سازمان، فرهنگ فردی کارکنان، نگرش حاکم و ایجاد انگیزه در کارکنان و نیز طراحی ساختارسازمانی برای اعتباربخشی آموزشی و تخصیص منابع مناسب در دانشگاه می توان به فرآیند ایجاد آمادگی برای استقرار اعتبار بخشی آموزشی موسسات و مراکز آموزشی درمانی و درنهایت تضمین و ارتقای کیفیت آموزش دردانشگاه کمک نمود.

کلیدواژه ها:

Pathology ، Institutional Accreditation ، Educational Accreditation of Medical Education Centers ، University of Medical Sciences ، آسیب شناسی ، اعتباربخشی موسسه ای ، اعتبار بخشی آموزشی مراکز آموزشی درمانی ، دانشگاه علوم پزشکی

نویسندگان

مینومیترا چهرزاد

Islamic Azad University, Tehran

امیرحسین محمودی

Islamic Azad University, Tehran

کوروش فتحی واجارگاه

Shahid Beheshti University, Tehran

عباس خورشیدی

Islamic Azad University, Tehran

سید مهدی صمیمی اردستانی

Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Aliyari SH, Maleki H, Pasargadadi M, Abbaspour A. [Tadvin Va ...
  • Lewis Sabrina E. Perceptions of University Faculty Regarding Accreditation in ...
  • Soltani A. [Etebarbakhshi va Naghsh An Dar Farayande Tazmine Keifiyat ...
  • LincolnYS, GubaEG. NaturalisticInquiry. Thousand Oaks, California: Sage Publications; ۱۹۸۵: ۱۵۸-۷۲ ...
  • AlwaniSM, DanaeefardH, (Translator). [ Organization Structure and Design], Tehran: Saffar ...
  • نمایش کامل مراجع