CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

نظرات اساتید و مربیان در مورد برنامه ی درسی کارشناسی ارشد روان پرستاری: مطالعه کیفی

عنوان مقاله: نظرات اساتید و مربیان در مورد برنامه ی درسی کارشناسی ارشد روان پرستاری: مطالعه کیفی
شناسه ملی مقاله: JR_IJME-21-84_006
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد طاهری - M.Sc. Psychiatric Nursing, Nursing Department, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences (USWR), Tehran, Iran.
ابوالفضل ره گوی - Instructor, Nursing Department, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences (USWR), Tehran, Iran.
مسعود فلاحی - Professor of Psychiatric Nursing, Nursing Department, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences (USWR), Tehran, Iran

خلاصه مقاله:
مقدمه: توسعه ی خدمات بهداشتی در سال های اخیر سبب شده است تا ضرورت تربیت پرستاران به ویژه در مقطع کارشناسی ارشد احساس شود از این رو رشته کارشناسی ارشد روان پرستاری در ایران راه اندازی گردید و برنامه ی درسی آن در سال ۱۳۹۱ مصوب شد. به دلیل عدم ارزیابی جامع پیرامون کفایت برنامه ی درسی جدید این رشته به عنوان مهم ترین عنصر سازنده ی آن، این پژوهش با هدف بررسی نظرات اساتید و مربیان رشته ی روان پرستاری از برنامه درسی کارشناسی ارشد روان پرستاری انجام شد. روش ها: مطالعه ی کیفی حاضر با استفاده از روش تحلیل محتوای مرسوم (Conventional content analysis) و در سال ۱۳۹۷ صورت پذیرفت. جامعه ی آماری این پژوهش ۹ نفر از اساتید و مربیان روان پرستاری با سابقه ی حداقل ۲ ترم تدریس از دانشگاه های سراسر کشور بودند که به صورت هدف مند برای مصاحبه ی شفاهی نیمه ساختاریافته به مدت ۶۰-۳۰ دقیقه انتخاب شدند و انجام مصاحبه ها تا زمان اشباع داده ادامه پیدا کرد و کدهای باز با خوانش مکرر مصاحبه ها انتخاب شد. نتایج: با بررسی داده های کیفی، تعداد ۹۰ کد اولیه استخراج شد که بر اساس ارتباط میان کدها به ۴ طبقه و ۵ زیر طبقه تقسیم گردید. از این میان ۲۵% کدها مربوط به کارایی ساختار کلی برنامه ی درسی، ۷/۲۸% مربوط به کارایی آموزشی، ۲۲/۲۲% مربوط به کارایی پژوهشی و ۰۷/۲۴% کدها مربوط به کارایی بالینی برنامه ی درسی بود. نتیجه گیری: نتایج حاصل حاکی از ایرادات و کمبودهای برنامه ی درسی در وجوه مختلف آموزشی، پژوهشی و بالینی بود که پیشنهاد می شود ارزیابی مجدد  این برنامه جهت رفع مشکلات بر مبنای نظر اساتید و مربیان صورت گیرد.

کلمات کلیدی:
Nursing Education, Psychiatric Nursing Curriculum, Curriculum, آموزش پرستاری, برنامه درسی روان پرستاری, برنامه درسی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1575240/