تاثیر مهارت آموزی الکترونیکی در دوره پاندمی کرونا بر ارتقای کیفیت آموزشی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه یک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله ایرانی آموزش در علوم پزشکی، دوره: 22، شماره: 85
  • کد COI اختصاصی: JR_IJME-22-85_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر خانپور

Department of Educational Management, Babol Branch, Islamic Azad University, Babol, Iran.

علی اصغر شجاعی

Department of Educational Management, Babol Branch, Islamic Azad University, Babol, Iran.

سیده زهرا حسینی درونکلایی

Department of Educational Management, Babol Branch, Islamic Azad University, Babol, Iran

چکیده

مقدمه: همه گیری کرونا سبب تغییر ناگهانی به استفاده از شیوه های آموزش از راه دور شده است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مهارت آموزی الکترونیکی در دوره پاندمی کرونا بر ارتقای کیفیت آموزشی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه یک انجام شد. روش ها: پژوهش حاضر در سال ۱۴۰۰ با رویکرد کیفی و کمی انجام شد. جامعه آماری در بخش کیفی، اساتید دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه یک( ۲۰ نفر) با روش نمونه گیری هدف مند و با در نظر گرفتن قانون اشباع و در بخش کمی، مدیران و معاونین واحدها، دانشکده ها، مدیران گروه ها و اساتید هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه یک به تعداد ۱۸۵۱ نفر تشکیل می دادند که در بخش کمی با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای براساس واحد دانشگاهی تعداد ۳۲۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته مهارت آموزی الکترونیکی در دوره پاندمی کرونا و پرسشنامه کیفیت آموزشی صادقی و همکاران استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج: نتایج نشان داد که رابطه مهارت آموزی الکترونیکی و کیفیت آموزشی در دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه یک (با ضریب مسیر ۰/۴۲۱ و مقدار R۲ برابر با ۰/۴۰۳) و آماره تی برابر با ۵/۲۲۲ نشان دهنده این است که ۴۲ درصد از تغییرات کیفیت آموزشی تحت تاثیر مهارت آموزی الکترونیکی است. نتیجه گیری: با توجه به رابطه مثبت بین مهارت آموزی الکترونیکی و تاثیر آن بر کیفیت آموزشی، باید اذعان کرد که دانش سیال امروز، توسعه فراگیر تکنولوژی و تغییرات سریع در عرصه علم و فناوری در جهان نیازمند پرورش نسلی کارآمد و با مهارت برای آینده است که برای دستیابی به این مهم باید به دنبال به روزرسانی اساتید، روش های آموزشی جدید و محتوای منابع درسی بود.

کلیدواژه ها

E-Skills Learning, Corona Pandemic, Educational Quality, University of Medical Sciences, مهارت آموزی الکترونیکی, پاندمی کرونا, کیفیت آموزشی, دانشگاه علوم پزشکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.