پیش بینی سازگاری اجتماعی کودکان کار بر مبنای باورهای غیرمنطقی آن ها
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی علمی پژوهشی روانشناسی و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: CPESCONF14_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 529
نویسندگان
استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان قم
دانشجو دکتری روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
چکیده
این پژوهش با هدف پیش بینی سازگاری اجتماعی کودکان کار بر مبنای باورهای غیر منطقی آن ها، به مطالعه ۱۰۰ کودککار در استان تهران که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، پرداخته است. جهت اندازه گیری متغیرهای پژوهش ازپرسشنامه رفتاری راتر کودکان)فرم معلم( و پرسشنامه باورهای غیر منطقی جونز استفاده شده است. به منظور توصیف داده هااز آمار توصیفی و برای تحلیل داده ها از تحلیل رگرسیون چند متغیری استفاده شده است. یافته های این پژوهش نشان داد کهکودکان کار دارای باورهای غیر منطقی و عدم سازگاری اجتماعی هستند. همچنین مشاهده شد که از بین مولفه های باورهایغیر منطقی تنها مولفه واکنش به ناکامی با سازگاری اجتماعی رابطه دارد و سایر مولفه های باورهای غیرمنطقی هیچ یک رابطهمعنادار و نقش معناداری در پیش بینی و تبیین واریانس سازگاری اجتماعی ندارند. یعنی با افزایش باور غیر منطقی واکنش بهناکامی در کودکان کار مشکلات سازگاری اجتماعی نیز افزایش می یابد. نتایج پژوهش حاضر با نتایج پژوهش های داخلی وخارجی انجام شده همسویی دارد.کلیدواژه ها
سازگاری اجتماعی، باورهای غیر منطقی، کودکان کارمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.